Рівненщина першою в Україні розпочала модернізацію профспілкового руху

1100 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина першою в Україні розпочала модернізацію профспілкового руху

Два великі профспілкові організації області — профспілка агропромислового комплексу та профспілка землевпорядників області — об’єдналися. Така консолідація є кроком на шляху до майбутнього переродження профспілки у міцну та впливову громадську організацію, яка зможе в подальшому впливати на суспільно-політичні процеси в країні та бути міцною силою здатною захистити своїх членів. Символічно, що першими на шлях об’єднання стали саме профспілковці агропромислового комплексу, адже їм сьогодні найважче.

Два великі профспілкові організації області — профспілка агропромислового комплексу та профспілка землевпорядників області — об’єдналися. Така консолідація є кроком на шляху до майбутнього переродження профспілки у міцну та впливову громадську організацію, яка зможе в подальшому впливати на суспільно-політичні процеси в країні та бути міцною силою здатною захистити своїх членів. Символічно, що першими на шлях об’єднання стали саме профспілковці агропромислового комплексу, адже їм сьогодні найважче. Село занепадає, реальних кроків щодо його порятунку можновладці не роблять. На конференції делегати обрали нового голову. Ним став Ігор Самков, заступником — Віктор Грибок. За словами голови ФПО Миколи Шершуна, профспілковці сподіваються, що цей тандем, демонструючи принциповість та виваженість, буде яскравим уособленням того, як досвід та мудрість старшого покоління у поєднанні з молодечим запалом та енергією, проявить нові підходи до профспілкової роботи. На конференції делегати прийняли Звернення до Президента, Уряду та Верховної ради України з тим, аби привернути увагу до проблем села та не допустити його повного занепаду.

Звернення
учасників VII звітно-виборної Конференції Рівненської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу
до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України
Учасники VII звітно-виборної Конференції Рівненської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу стурбовані прийняттям низки законодавчих актів України, які призводять до занепаду аграрного сектору економіки України та катастрофічного зменшення показників сільгоспвиробництва. На сьогодні помітно збільшилось проблем в галузі агропромислового комплексу. Зокрема, фіскальне навантаження, різке подорожчання матеріально-технічних ресурсів, стрімка девальвація валюти та її наслідки, відсутність державної підтримки тваринницької галузі, неефективне управління державними підприємствами, недоступність фінансування фактично призводять до знищення галузі як такої. Особливе занепокоєння викликає зміна механізму оподаткування платників з фіксованого сільськогосподарського податку на платників єдиного податку. Віднині сільськогосподарські товаровиробники зобов’язані відшкодовувати територіальним органам Пенсійного фонду України фактичні витрати на виплату та доставку пільгових пенсій працівникам, які достроково вийшли на пенсію. Це призведе до поступового закриття навіть прибуткових сільгосппідприємств нашої області. З глибокою тривогою та надією на спасіння найбільш перспективної для України агропромислової галузі, учасники конференції вимагають невідкладно ініціювати та внести зміни до чинного законодавства:
— зберегти діючі податкові стимули для аграріїв в частині спеціального режиму оподаткування виробників (хоча б до 2018 року), запровадивши автоматичне відшкодування ПДВ при експорті всіх видів аграрної продукції; — для виправлення катастрофічної ситуації в тваринництві — розпочати вже сьогодні державну підтримку для відродження та формування високопродуктивного стада; — передбачити на законодавчому рівні для агрохолдингів сплату 1% від нормативної грошової оцінки землі, що ними обробляється на розвиток інфраструктури та соціальної сфери села за місцем розташування;
Переконані, що законодавчі акти у сфері агропромислового комплексу, повинні бути обдуманими, спрямованими на зміцнення продовольчої безпеки держави, стимулювання розвитку аграрного сектору економіки, задля стабільного нарощування виробництва сільськогосподарської продукції, збільшення дохідності підприємств. Що в найближчому майбутньому сприятиме підвищенню матеріального добробуту населення та збільшить надходження коштів до державного бюджету.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також