Рівненські причепи їздять і в Монголії

1800 0

Ми у соцмережах:

Рівненські причепи їздять і в Монголії

Майже рік тому державну частку майна ВАТ «Рівнесільмаш» було продано. Як стверджує Віктор Матвієнко, голова регіонального відділення ФДМУ в Рівненській області, нові власники повністю виконують умови, які були висунуті перед продажем. Щоправда, чимало приміщень і досі порожні, однак завод поволі стає на ноги — нарощує виробництво та збільшує прибутки, зберігши основний профіль — виготовлення машин та устаткування сільськогосподарського призначення, як-от тракторних та автомобільних причепів.

— На підприємстві погасили кредиторську заборгованість до державного бюджету в сумі 355 тисяч гривень, підвищили людям зарплату. Якщо півроку тому вона становила 836 гривень, то нині — 1074 грн., — розповідає Віктор Матвієнко. — Також дохід від реалізації продукції станом на вересень досяг 10 мільйонів гривень, що на два мільйони більше від запланованого. З власної кишені акціонер підприємства витратив мільйон гривень і відремонтував поламаний трансформатор, який нині безперебійно забезпечує електроенергією смт Квасилів. Голова правління ВАТ «Рівнесільмаш» Роман Басараба каже, що має на меті забезпечити виробництво в усіх корпусах. Для цього готові приймати пропозиції від інших інвесторів-виробників. Запевняє, що зацікавлені є і щомісяця до них приїжджають на оглядини. — На території підприємства є понад 30 приміщень різної площі та різного призначення. Деякі використовуються, деякі ні, а деякі — в оренді. Однак обсяги виробництва в нас зростають, 30% продукції експортуємо в країни Прибалтики, Білорусь, Росію, Монголію та в інші. Підприємство поступово розвивається, обсяги експорту зросли в півтора раза за останній рік, — зауважив пан Басараба.

Довідка «РВ» 38% пакета акцій ВАТ «Рівнесільмаш» було продано 27 листопада 2007 року на приватизаційному конкурсі з використанням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону. Державний пакет акцій при його початковій вартості 22 мільйони 310 тисяч 781 гривня придбало ТзОВ «Морган-Феніче» (Івано-Франківськ) за 22 мільйони 325 тисяч гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також