Рукавички: захист чи шкода

1212 0

Ми у соцмережах:

Рукавички: захист чи шкода

Нині на вулицях часто можна зустріти людей в рукавичках. Гумові, рукавички для миття посуду, звичайні зимові рукавички, поліетиленові пакети на руках. Чи робить носіння їх похід у магазин безпечнішим?

Рукавички нічим не відрізняються від голих рук, коли справа доходить до поширення вірусу. Коронавірус не «влучає» в організм через шкіру рук, так що вам не потрібні жодні спеціальні бар'єри із зовнішнім середовищем. Якщо торкаєтеся зараженої поверхні через рукавички, а потім торкаєтеся чого-небудь, ви, скоріше за все, будете поширювати вірус так само, якби робили це голими руками.

Рукавички можуть дати помилкове відчуття безпеки. При використанні рукавичок ви не обробляєте їх дезінфікуючими засобами і не миєте милом. Поширенню мікробів, які осідають на латексній поверхні, ніщо не перешкоджає. Гумові рукавички — не панацея, оскільки шкіра рук в них починає швидко пітніти. А це — ідеальні умови для розвитку і подальшого розмноження різноманітних вірусів і бактерій.

Коли ви знімаєте рукавички «як попало», то просто розповсюджуєте віруси і мікроби на все навколо, в тому числі й на себе. Тому не пропускайте миття рук після утилізації рукавичок, навіть якщо ви робите це правильно.

Працівники охорони здоров'я носять рукавички протягом коротких періодів, поки працюють безпосередньо з пацієнтами. Рукавички призначені винятково для обслуговування пацієнтів. Лікарі не ходять по палатах і коридорах в рукавичках, торкаючись всього. Після обслуговування пацієнта лікар утилізує рукавички і миє руки, щоб приступити до наступного пацієнта, не тягнучи за собою ці мікроби. Це зовсім інший вид діяльності і зі звичайним походом у продуктовий магазин не має нічого спільного. Так що для походів у супермаркет краще підходить така інструкція: візьміть те, що вам потрібно, оплатіть і ретельно помийте руки після повернення додому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також