Що буде, якщо їсти багато цукерок

7549 0

Ми у соцмережах:

Що буде, якщо їсти багато цукерок

Багато людей люблять солодощі й часто їдять їх без міри. Однак споживання цукерок та інших солодощів слід обмежувати. Бо ласуни матимуть проблеми зі здоров’ям.

Особливо слід обмежувати себе в солодощах тим, у кого є генетична схильність до діабету. Важливо знати, що передвісником діабету є гіпоглікемія — такий стан з’являється, коли рівень цукру в крові знижується. Людина відчуває запаморочення, дратівливість, слабкість, але всі ці симптоми швидко проходять, якщо з’їсти солодкого. Однак самопочуття через деякий час знову погіршиться і людині захочеться з’їсти солодкого. Через кілька років у ласуна можуть діагностувати діабет.

Ще одна проблема — ожиріння. Солодке дуже калорійне, а зайві калорії перетворюються на жирові відкладення. Якщо вчасно не зупинитися, то людині загрожує ожиріння. Необхідно обмежувати себе в солодкому. Так, цукерки і шоколад повинні складати не менше 10% раціону. Все, що буде з’їдено понад це, відкладеться у вигляді жирових складок на талії й стегнах. Звичайно, є люди, в яких швидкий обмін речовин і солодкі страви не перетворюються на жирові відкладення.

Від цукерок дуже швидко розвивається карієс. Однак його можна уникнути, якщо чистити зуби після кожного прийому їжі. Якщо немає можливості, то слід після солодкого з’їсти яблуко або морквину. Так вдасться зберегти свої зуби цілими, не відмовляючи собі в задоволенні з’їсти шоколадку.

Любителі солодкого також повинні знати, що на засвоєння рафінованого цукру організм витрачає величезну кількість вітамінів групи В і кальцію. Якщо людина вживає занадто багато солодощів, в організмі може бути нестача амінокислот і мінеральних солей. Важливо знати, що коли в раціоні багато цукру, це робить вразливими кістки, судини і суглоби, систему кровотворення, а нестача вітамінів групи В нерідко провокує нервові й психічні хвороби. Також слід пам’ятати, що цукор є алергеном, і його надлишок часто призводить до алергічних реакцій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також