Що робити при судомах

1421 0

Ми у соцмережах:

Що робити при судомах

При нападах судом можна натирати хворе місце гірчичною олією. Для профілактики можна вранці і увечері протирати ступні лимонним соком, даючи йому висохнути, і лише потім одягати шкарпетки або взуватися. Таке лікування потрібно проводити протягом двох тижнів, потім має бути тривала перерва.

При нападах судом можна натирати хворе місце гірчичною олією. Для профілактики можна вранці і увечері протирати ступні лимонним соком, даючи йому висохнути, і лише потім одягати шкарпетки або взуватися. Таке лікування потрібно проводити протягом двох тижнів, потім має бути тривала перерва. Існує декілька вправ, виконуючи які, можна значно зменшити прояви судом ніг.

  • Ляжте на спину, витягнувши руки уздовж тулуба і випрямивши ноги. Не відриваючи п`яту від ліжка, витягніть ліву ногу якнайдалі, потягнувши пальці на себе. Через 5 секунд розслабте ногу і виконайте рух правою ногою, а потім двома ногами відразу. Повторіть 5 разів.
  • Станьте на п`яти, зігніть підняті пальці ніг і постарайтеся зберегти рівновагу в такому положенні протягом 10 секунд. Повторіть 5 разів.
  • Сидячи або стоячи, поставте стопи навхрест і зіпріться на їхні зовнішні краї. Затримайтеся в такому положенні на 10 секунд. Виконайте 5 разів.
  • Дуже поволі згинайте і розгинайте пальці ніг протягом 3 хвилин.
  • Сядьте на підлогу, ноги витягніть перед собою і виконуйте повільні обертання стопами. Робіть вправу 3 хвилини.
Завершити виконання комплексу вправ можна контрастними ваннами для ніг. Але не забувайте, що при варикозному розширенні вен вода не повинна бути дуже гарячою, а різниця температур — дуже різкою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також