Обидва ці продукти шкідливі, але якщо зловживання сіллю просто шкідливе, то цукор може викликати незворотні процеси. До того ж цукру ми їмо набагато більше від норми, ніж солі.
Цукор, потрапляючи в організм, призводить до склеювання або глюкозування білка, в результаті чого тканини стають дуже жорсткими, починається збій у їхньому функціонуванні. Особливо погано те, що нееластичними стають і судини — вони легко тріскаються, з'являється схильність до інсультів та інфарктів, виникають складнощі з кровотоком, що призводить до перепадів тиску. Процес цементування білка незворотний. А цукру ми їмо все більше — напої, пакетовані соки, газовані води, солодощі. Поїдання такої кількості солодкого погіршує обмін речовин, б'є по імунітету, перевантажує підшлункову залозу, призводить до ожиріння. Від зайвого жиру може серйозно постраждати печінка — доходить аж до цирозу. Найгірше те, що до солодкого ми привчаємо і дітей, через що у них починаються серйозні проблеми зі здоров'ям. А від солі все-таки є користь — вона необхідна для нормального функціонування клітин і для того, щоб в шлунковому соку була соляна кислота. Але дорослій людині в день достатньо отримати 1 чайну ложку солі.