Штучне сонце

5980 0

Ми у соцмережах:

Штучне сонце

Календарна весна вже закінчується, а справжнього тепла та яскравого сонечка ми ще практично й не бачили. Якщо ваші душа та тіло скучили за сонячним промінням — можливо, варто завітати до солярію? Тож про все, що необхідно знати про штучну засмагу, говоримо сьогодні.

Процедури в солярії — не для лякливих У Рівному знайти солярії можна як у спеціалізованих кабінетах, так і у салонах краси. Як розповіла медик-спеціаліст з апаратних методів оздоровлення салону краси «Аліса» Лілія Прокопчук, солярії поділяються на вертикальні та горизонтальні — відповідно засмагати доведеться у положенні, подібному до назви апарату. Мабуть, дещо зручнішим видається засмагання у горизонтальному солярії, бо у вертикальному доведеться не лежати, а стояти, та ще й з піднятими руками. Назва «турбосолярій» означає, що апарат для засмаги обладнаний системою вентиляції, яка запобігає перегріву як ламп солярію, так і клієнта, для котрого процедура засмагання перетворюється на ілюзію лежання на березі моря, з якого дує прохолодний вітерець. Якщо ж система кондиціювання повітря в апараті не передбачена, то при тривалій засмазі не виключений тепловий удар. Важливою ознакою солярію є кількість, потужність та якість ламп, котрі в ньому застосовують — адже від цього прямо залежить швидкість і безпечність засмагання. Подекуди в рівенських соляріях використовують апарати, які вже були у використанні. Врешті, це не так і страшно, проте для шкіри клієнта особливо важливим є те, щоб ресурс ламп солярію не був вичерпаний. Загалом перевірити термін придатності ламп «на око» клієнту не вдасться, доведеться повірити працівникам солярію на слово. Проте якщо солярій легальний, у ньому обов’язково повинен бути журнал обліку використання ламп, який перевіряє санепідемстанція. Тож перед тим, як приймати ультрафіолетові ванни, варто поцікавитися існуванням такого журналу. У горизонтальному турбосолярії клієнт лягає прямо на поверхню апарата, яку до і після прийому ультрафіолетових ванн обробляють спеціальним дезінфікуючим розчином. У деяких горизонтальних соляріях використовують спеціальну одноразову плівку. Для засмаги обличчя передбачена окрема лампа, потужність якої дещо менша, ніж інших. Втім, за бажанням клієнта лампу для обличчя можна вимкнути взагалі, як і вмикати для засмагання лише верхні чи нижні лампи. Для рівної засмаги рекомендують засмагати без сонцезахисних окулярів. Проте якщо клієт боїться замкнутого простору (адже кришка солярію зачиняється і він опиняється всередині капсули), йому пропонують спеціальні окуляри, в яких засмагати можна із розплющеними очима. До речі, клієнти з ознаками клаустрофобії трапляються не так і рідко. Проте через кілька сеансів полохливі клієнти почуваються ліпше, а деяким з них процедури в солярії якраз і допомагають поступово позбутися цієї фобії.

Тривалість і періодичність Тривалість одного сеансу засмаги та кількість необхідних процедур залежать від особливості шкіри клієнта, тому насамперед працівник солярію повинен правильно визначити тип його шкіри. Якщо ви маєте світлу шкіру, починати засмагати варто з мінімальної тривалості перебування в солярії — 5-6 хвилин і збільшувати цей час поступово. Якщо шкіра сонечко вже бачила, можна засмагати, починаючи з десятихвилинного сеансу й завершити курс процедурами максимальної тривалості — 20 хвилин. Якщо тіло засмагає добре, для досягнення золотавого кольору достатньо й п’яти процедур, якщо ні — доведеться прийняти не менш як десять сеансів. Для отримання омріяного відтінку шкіри бажано засмагати в солярії щодня або через день. Для підтримки отриманого кольору варто повторювати процедури засмаги раз на 2-3 тижні. Не можна засмагати двічі на день, а також небажаним є поєднання штучної та природної засмаги впродовж одного дня.

Протипоказання та правила Незважаючи на запевнення про абсолютну безпечність засмаги в соляріях, все ж існують деякі протипоказання. Не варто піддаватися зайвому ризику при наявності онкологічних захворювань; при захворюваннях шкіри спершу варто проконсультуватися з лікарем. Не можна засмагати в солярії два дні до і після депіляції, при застосуванні ліків чи косметики, що містять сульфатеміди, антибіотики: тетрацеклін, туроцумарин, фенацетин, активоване вугілля, олію бергамоту, золоту сіль — інакше під час сеансу можуть виникнути опіки чи подразнення шкіри. Оскільки дія ламп солярію відрізняється від впливу сонця, жодних захисних засобів для шкіри застосовувати не потрібно. Якщо ж ви, навпаки, прагнете прискорити процес засмаги, можна використовувати спеціальну косметику для соляріїв. Наприклад, в «Алісі» за 10 гривень можна придбати активатори засмаги Magical Sun для різних типів шкіри. Безпосередньо до і після засмаги в солярії приймати душ не варто, а от декоративну косметику та наслідки користування дезодорантами потрібно змити, біжутерію та прикраси — зняти.

Клієнти та ціни Найбільша зацікавленість послугами соляріїв спостерігається навесні — саме тоді одяг мінімалізується, й жіноцтво прагне відкрити на загальний огляд засмаглі частини тіла. Активними відвідувачками соляріїв є й школярки, котрі готуються до випускного балу, а також ті, хто незабаром вирушає на відпочинок до моря. В останньому випадку ймовірність обгоріти в перші дні відпустки з усіма наслідками для подальшого відпочинку значно зменшується. Невідомо, до чого готуються чоловіки, але вони також часті відвідувачі соляріїв — у середньому їх частка становить 20% від усіх клієнтів. Щодо вартості, то в середньому одна хвилина засмаги в соляріях міста коштує 0,70-2 гривні, залежно від його виду та, значною мірою, від престижності закладу, де надають подібну послугу. Деякі заклади продають абонементи — оплативши певну кількість процедур, кілька хвилин клієнт отримує безплатно або вартість однієї хвилини для нього є меншою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також