Сільського голову взяли під варту. Радзівіл платити більше не буде

1567 0

Ми у соцмережах:

Сільського голову взяли під варту. Радзівіл платити більше не буде

Голову Обарівської сільради Івана Тимощука, якого у березні затримали на хабарі у півмільйона гривень, а потім випустили від заставу на таку ж суму, суд повернув у суботу в СІЗО. А кошти, внесені як застава, суд вирішив передати у державний бюджет. Тепер, щоб вийти на волю, йому потрібно внести близько мільйона гривень.

Івана Тимощука, нагадаємо, затримали у середині березня поблизу готельного комплексу "Швейцарія", коли він взяв 504 тис. грн. за виділення 18 соток на території села. За кілька днів йому винесли обвинувачення і взяли під варту. Втім, за пана Тимощука внесли понад півмільйона гривень застави, і він опинився на волі. Обласна прокуратура минулого тижня подала клопотання, щоб Івану Тимощуку змінили міру запобіжного заходу. У суботу Івана Тимощука до судової зали привезли майже силоміць. Голова не з'явився на перше засідання, бо, мовляв, лікувався. Проте адвокат не зміг надати докази, що пан Тимощук справді хворий і переніс мікроінсульт. Правоохоронці забрали його з обласної лікарні, де він лежав, втім, у лор-відділенні. Прокуратура зазначила аж вісім пунктів, чому пана Тимощука потрібно взяти під варту. Зокрема, доводили прокурори, він покидав межі Обарова, де проживає, не попереджаючи про це правоохоронців. Що був у сільраді в той день, коли вже був відсторонений від роботи. Що свідки скаржаться нібито Іван Тимощук та його родичі погрожують розправою та тиснуть на підлеглих і депутатів та селян, змушуючи їх підписувати позитивний відгук про себе. Також прокурор зазначив, що Іван Тимощук двічі не повідомляв про те, що лягає на лікування — спершу у Рівненську центральну міську лікарню з рубаною раною гомілки (необережно рубав дрова), а вдруге — в обласну лікарню. Іван Тимощук у суді переважно відповідав, що він нічого "не пам'ятає". Натомість його адвокат Андрій Колесник заявив, що клопотання прокуратури базоване на формальностях. Суд все ж відправив Тимощука у СІЗО на два місяці з умовою, що він може вийти на волю під заставу у 974 тис. грн. Окрім того, суддя продовжив до 17 червня відсторонення Івана Тимощука від виконання обов'язків голови Обарівської сільради. А попередню суму застави — 548 тис. грн. — суддя вирішив віддати у скарбницю держави. Тим часом стало відомо, хто ж вніс за голову заставу. Як виявилося, півмільйона виклав депутат Рівненської райради та фермер Василь Радзівіл. Пан Радзівіл прокоментував "РВ":

— Я — рідний дядько Івана Тимощука по материній лінії. Гроші усією родиною збирали. На нову заставу коштів вже нема. Подаватимемо до суду, щоб повернути ці півмільйона. Все-таки вони зароблені тяжкою працею. Хочу сказати, що затримання Івана — провокація, яка гроша ламаного не варта. Але міліції вже нема куди відступати, бо ж показали на всю країну, що зловили сільського голову на хабарі. Іван зробив у селі більше, ніж попередні три голови заразом. А проти нього у суд викликають свідчити людей, які зовсім не шановані у селі.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також