Скільки можна зберігати заварений чай

2547 0

Ми у соцмережах:

Скільки можна зберігати заварений чай

Період, протягом якого можна пити заварений чай, досить короткий. На термін його зберігання впливають кілька факторів, у тому числі сорт чаю і умови приготування.

Чорний чай. Його рекомендується випивати протягом максимум 30 хвилин. Якщо після вживання залишається заварка, то її краще поставити в холодильник. Це допоможе зберегти свіжість чаю на 12 годин. Якщо заварка простоїть довше, то краще не ризикувати здоров'ям і вилити її.

Зелений чай. Зелені сорти чаю можна заварювати кілька разів, однак чай, який стояв при кімнатній температруі, для повторної заварки не підходить. Як і у випадку з чорним чаєм, заварку зеленого можна тримати в холодильнику, але не більше 13 годин.

Чай з лимоном. Такий чай може зберігатися не більше 30 хвилин. Після цього терміну його обов'язково утилізують, а не відправляють на зберігання в холодильник.

Улун. Цей чай готовий до вживання буквально через кілька хвилин після заварювання. Напій не псується, якщо додавати до нього воду, поки він теплий. Заварку, яка простояла більше 6 годин, вживати не можна.

Каркаде. Залежно від температури води, призначення та технології приготування чай із суданської троянди зазвичай настоюють від п'яти хвилин до двох діб. З лікувальною метою його можна пити як в гарячому, так і холодному вигляді. При цьому в холодильнику напій зберігає свої властивості приблизно добу, а при кімнатній температурі — 30 хвилин.

У країнах Сходу добову заварку прирівнюють до укусу скорпіона. Вважається, що при тривалому зберіганні чайне листя починає виділяти шкідливі речовини. Через 30 хвилин після заварювання у напою з'являється тоненька плівка, яка осідає на стінках шлунка і не дає засвоюватися поживним речовинам.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також