Спеції-ліки

993 0

Ми у соцмережах:

Спеції-ліки

На думку експертів, деякі прянощі за своїми лікувальними властивостями не поступаються лікарським препаратам. Істотна їхня перевага полягає в тому, що вони не володіють побічними ефектами.

Куркума. Сприяє виробленню жовчі, що полегшує процес засвоєння жирної їжі.

Імбир. Найкращий засіб проти нудоти, ефективний навіть при токсикозі. Має протизапальні та антиоксидантні властивості, стимулює вироблення травних ферментів і жовчі, що дуже важливо для перетравлювання їжі.

Майоран. Поставить на ноги при перших ознаках застуди і сприятиме нормалізації роботи органів шлунково-кишкового тракту.

Чебрець. Легко усуває проблему неприємного запаху з рота.

Аніс. Позбавить від метеоризму, зніме спазми шлунка і кишечнику.

Насіння гірчиці. Вживання таких приправ, як гірчиця, перець чилі і хрін, має термогенний ефект: збільшується швидкість перебігу метаболічних процесів (що сприяє зниженню ваги) і підвищується температура тіла після їжі.

Коріандр. Сприяє перетравлюванню їжі, допомагає при розладах шлунка, кольках в животі, діареї й метеоризмі. Він також має сечогінний і гіпотензивний ефект. Чай з його листя (кіндза) має загальнозміцнювальну дію на організм і корисний для травної системи.

Фенхель, або солодкий кріп, стимулює і регулює травлення. Також відомий своїми спазмолітичними властивостями. Застосовують при кольках у немовлят, при печії, нетравленні шлунка, синдромі подразненого кишечнику.

Але варто мати на увазі, що у вживанні прянощів необхідна помірність, тому обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також