Статеві інфекції: раніше виявили — швидше вилікували!

1430 0

Ми у соцмережах:

Статеві інфекції: раніше виявили — швидше вилікували!

Літо — пора відпусток, відпочинку, курортних романів. Але часто, крім приємних спогадів і сувенірів, з відпустки привозять неприємні проблеми зі здоров'ям у вигляді статевих інфекцій або захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ).

ЗПСШ — це умовне позначення широкого кола інфекційних захворювань, що передаються переважно статевим шляхом. Проте вони можуть передаватися й іншими способами. Тому інфікування може відбутися не тільки в результаті випадкової романтичної пригоди, але і в місцях громадського користування: басейні, сауні й т. п. Інакше кажучи, в групу ризику, особливо влітку, входять практично всі. До ЗПСШ відносять мікоплазмоз, хламідіоз, трихомоніаз, генітальний герпес, уреаплазмоз, цитомегаловірусну інфекцію, токсоплазмоз, папіломовірусну інфекцію, кандидоз та ін. Після зараження інфекція може ніяк себе не проявляти деякий час. Це «інкубаційний період» — проміжок часу до прояву симптомів хвороби, він може тривати від кількох днів до кількох місяців. У цей час інфекція в організмі розвивається приховано.

Коли бігти до лікаря?

Прекрасне самопочуття безпосередньо після відпустки може бути оманливим і приховувати розвиток небезпечної інфекції. На щастя, небезпечного збудника можна виявити відразу і почати адекватне лікування, не чекаючи видимих проявів. Для запобігання розвитку захворювання варто мінімум двічі на рік здавати аналізи на інфекції. Пам'ятайте! Навіть якщо в одного з партнерів немає симптомів хвороби, він може бути носієм і джерелом зараження. Лікування статевих інфекцій — завжди індивідуальне, залежить від тих чи інших особливостей конкретного пацієнта. Призначити лікування може тільки лікар-уролог, гінеколог або дерматовенеролог на підставі даних обстеження.

Чим небезпечна статева інфекція?

Жінкам вона загрожує ускладненнями вагітності та пологів. У чоловіків інфекція може спровокувати порушення потенції, розвиток простатиту та інших запальних захворювань сечостатевих органів. Інфекція і хронічний запальний процес можуть стати причиною розвитку злоякісних новоутворень як у чоловіків, так і у жінок. Особливу небезпеку представляють вірус генітального герпесу та вірус папіломи людини (ВПЛ), які можуть призвести до розвитку онкологічних захворювань. Отож не потрібно вагатись перед прийомом лікаря, відкиньте всі свої сумніви і відчуття незручності та зверніться до лікарів, пройдіть діагностику на ІПСШ! Наприклад, в МЦ «Оксфорд Медікал Рівне» це можна зробити, по-перше, повністю анонімно, по-друге, якісно та ефективно. Це багатопрофільний медичний центр, в якому надають ефективну допомогу і чоловікам, і жінкам. Сучасні методи діагностики дозволяють виявити конкретного збудника і підібрати індивідуальну схему лікування. Запис на прийом до лікаря в зручний для вас час, тут же на місці можна здати аналізи та після діагностики отримати рекомендації щодо лікування. У МЦ «Оксфорд Медікал Рівне» також можна здати аналізи для виявлення типів вірусу папіломи людини, що представляють онконебезпеку. Лікарі-урологи, гінекологи і дерматовенерологи МЦ «Оксфорд Медікал Рівне» використовують для лікування інфекцій та їхніх ускладнень як перевірені часом, так і новітні методи лікування. Звертайтесь до лікаря завчасно — захистіть себе і своїх близьких!
м. Рівне,
вул. С.Петлюри, 19 (біля лялькового театру)
http://rivne.oxford-med.com.ua/ua/
Oxford-Medical

Відділення медичного центру:

Ліцензія МОЗУ серія АЕ 638036 від 05.01.2015р
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я
tag:Оксфорд Медікал


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також