Сухофрукти: кому й для чого

1565 0

Ми у соцмережах:

Сухофрукти: кому й для чого

Мабуть, усі знають про корисність свіжих фруктів і про те, що вони повинні бути включені в щоденний раціон. Але далеко не всім відомо, що сушені фрукти і ягоди містять набагато більше вітамінів, а також є цінним джерелом розчинної клітковини.

Сухофрукти
Сухофрукти, як стверджують дієтологи, крім високої концентрації вітамінів, мають дуже низький глікемічний код, завдяки чому відіграють провідну роль у запобіганні порушенню обмінних процесів в організмі. Калій, що міститься у великій кількості практично в кожному сушеному фрукті, вкрай важливий для нормальної роботи серця. Завдяки високій концентрації органічних кислот і мікроелементів, а також корисній фруктозі, щоденне вживання сухофруктів запобігає розвитку атеросклерозу і захворювань нирок. Сухофрукти мають також величезне значення в раціоні тих, хто перебуває на стадії одужання після тривалої хвороби. Вже починаючи з року, дітям можна давати сухофрукти у вигляді добавок до каш, компотів і пюре. Особливо корисні для дітей фініки, вони допомагають запобігти захворюванням дихальних шляхів, а також нормалізують роботу центральної нервової системи. Фініки надають гарний вплив і на розвиток скелета, оскільки містять величезну кількість вітамінів, клітковини і заліза. Чудово поєднуються фініки в дитячому харчуванні з молоком. Цей тандем зміцнює зуби і сприятливо позначається на імунітеті. Найкращий помічник у роботі серця — курага. У ній міститься найбільша кількість калію, магнію, кальцію і фосфору. Нестача калію в організмі згубно впливає на роботу серцевого м'яза. Щоб її уникнути, необхідно вводити в щоденний раціон 50-70 г кураги, яка також допоможе впоратися з високим тиском і зніме набряклість. Родзинки практично незамінні при лікуванні й для профілактики анемії. У них міститься багато заліза і клітковини. Корисні родзинки і для профілактики захворювань нервової системи. Чорнослив — це джерело вітамінів групи В. Регулярне його вживання допомагає нормалізувати вуглеводний обмін, підвищує стійкість до стресів, знімає відчуття тривоги. Ідеальний чорнослив і для нормалізації роботи кишечнику, запобігає захворюванням нирок і серця. Інжир лікарі рекомендують вживати тим, у кого є схильність до тромбозів і бронхіальної астми. Також він корисний і для серцево-судинної системи. Крім цього, в інжирі багато заліза, необхідного при анемії. Сушені яблука корисні абсолютно всім, тому що в них високий вміст вітамінів РР, В2, С, В1, А.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також