Так роблять лікарі, щоб не захворіти взимку

1310 0

Ми у соцмережах:

Так роблять лікарі, щоб не захворіти взимку

Про свої секрети, напрацьовані за тридцять років, нові дослідження та досвід своїх колег розповів американський доктор Мехмет Оз. Він запевняє, що ці звички згодяться і за межами лікарні.

Ебола

Тримайте руки чистими

Лікарі дуже часто миють руки. Після кожного пацієнта. Вдома слід руки мити перед приготуванням та прийомом їжі, а також після відвідин ванної кімнати та навіть чхання. З собою варто носити дезінфікуючий засіб для рук. Підтримування руки у чистоті допомагає запобігти поширенню не тільки грипу, але й інших мікробів, наприклад тих, які викликають розлади шлунка.

Сон за розкладом

Для хірургів сон є відповідальністю — у них в руках життя. Але сон також допомагає бути здоровим. Одне дослідження показало, що люди, які спали вночі шість годин або менше, в середньому мали у чотири рази більше шансів застудитися. Бажано лягати спати і прокидатися щодня в один і той самий час, бо тоді ваше тіло звикне до графіка і це стане його природним ритмом. Доктор Мехмет Оз розповідає, що дозволяє собі подрімати 20 хвилин протягом дня. Це дозволяє йому залишатися бадьорим, якщо не вдається вчасно лягти спати.

Запасайтеся вітаміном D

Взимку ми не отримуємо достатньої кількості сонячного опромінення. Це одна з найбільших проблем для нашого організму. Необхідно виходити на повітря хоча б на 15-20 хвилин кілька разів на день. Саме так організм почне виробляти вітамін D, потрапивши під УФ-промені (вони є навіть якщо не світить сонечко). Зазвичай вітамін D пов'язують з депресією, однак також він допомагає організму засвоювати кальцій та підтримує імунну систему, а це, в свою чергу, може реально знизити ризик грипу.

Захистіть свій імунітет

Лікарі знають про важливість зміцнення імунної системи. Першим кроком для цього взимку є вакцинація проти грипу. Вона займає всього кілька хвилин, але її потрібно зробити до початку епідемічного сезону, який триває з грудня по березень. За даними недавнього дослідження, для людей, які хворіють на цукровий діабет, щеплення від грипу є особливо важливим, адже це може зменшити ризик інсульту та серцевої недостатності на 30% та 22% відповідно. Доктор Мехмет Оз щодня п'є також чай із ехінацеї. Дослідження показують, що цей квітковий настій може запобігти застуді, а у разі захворювання полегшити симптоми. Також, якщо відчуваєте перші симптоми застуди, додайте до раціону пігулки вітаміну C та цитрусових фруктів.

Знаходьте час на фізичні вправи

Взимку ви не маєте можливості бути фізично активними на відкритому повітрі, однак це не означає, що потрібно повністю відмовитися від таких занять. Невелика розминка, стрибки або віджимання чи кілька вправ йоги просто в офісі розженуть вашу кров та знову зарядять енергією. Роблячи ці вправи, бажано провітрювати приміщення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також