Тепер буде не залізнична

3424 0

Ми у соцмережах:

Тепер буде не залізнична

Залізничну лікарню, що на вулиці Олександра Олеся у Рівному, яку місто отримало у власність цього року від Львівської залізниці, до грудня мають перейменувати у лікарню №2. Окрім таблички з назвою, в цьому медзакладі інших змін не передбачається.

Залізнична лікарня Олександр Шегера, головний лікар ДЗ "Відділкова лікарня станції Рівне" Львівської залізниці:

— Попри назву, у залізничній лікарні лікувалися не тільки залізничники, тож для пацієнтів практично нічого не зміниться. Можливо, ми після реорганізації навіть збільшимо кількість послуг. Єдине, що залізнична лікарняна каса, яка діяла у закладі, так і надалі розповсюджуватиметься лише на працівників і пенсіонерів залізниці.
У Рівненській центральній міській лікарні зазначають, що з хворими Рівного могли б впоратися самотужки, проте не проти, якщо у місті збережуть залізничну лікарню з її фахівцями. Проти перетворення закладу на вулиці Олеся у міську лікарню №2 були деякі міські депутати. Лариса Зелінська, депутат міськради, член постійної комісії з питань охорони здоров'я:
— Депутати проголосували за рішення створити лікарню №2 в основному тому, що залізничну лікарню з усім її майном потрібно було прийняти на баланс міста. Вже депутати наступного скликання остаточно визначатимуться з майбутнім цього закладу. Але я не впевнена, що Рівному насправді потрібна ще одна міська лікарня. Я бачу три варіанти того, що могло б бути на місці залізничної лікарні. По-перше, там можна було б створити хоспіс для дітей та дорослих, бо з кожним роком у нас все більше хворих, зокрема, серед новонароджених. По-друге, у приміщення залізничної лікарні можна було б перенести центр психічного здоров'я з вулиці Дубенської. Бо нині центр — у приміщенні дитячого садка, яке незручне для хворих. Окрім того, Рівному актуально повернути приміщення дошкільного закладу. Втім, найбільше мені б хотілося, щоб на місці залізничної лікарні створили центр для реабілітації дітей та молоді з фізичними та розумовими вадами. Свого часу був наказ Кабміну про створення таких центрів у кожному місті, але у нас проект так і не реалізували. Коштів такий заклад потребує небагато, але приносить чимало користі. Можливо, ми не помічаємо, але у Рівному дуже багато людей, які мають фізичні та розумові вади.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також