У центрі Рівного падає «радянський спадок»

4627 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Рівнян, які проходять мимо будинку біля входу до центрального парку, у понеділок налякали гучні звуки, дещо схожі на вибух. Виявилося, що це керамічна плитка несподівано почала падати з фасаду будинку.

Андрій Співак, голова ОСББ «Паркова-2»:

— Наш будинок старий і мав свої недоліки ще коли будувався. Тріщини повзуть. Добре, що взагалі півстоліття простояв. Пішли дощі, десь парапет намок і плитка відстала від стіни, почала руйнуватися і падати. А ще ж іде постійна вібрація від транспорту, бо наша хрущовка знаходиться якраз над дорогою — це теж могло вплинути. На щастя, ні на кого на вулиці облицювальна плитка не впала, бо над першим поверхом іде карниз — туди й падає. Я подзвонив рятувальникам, щоби приїхали та допомогли ту плитку згори демонтувати. Робити це потрібно акуратно, щоб вона не зачепила інші ділянки, бо як почне падати масово, то щоб не побила людям вікна… Звісно, хотілося б раз і назавжди вирішити цю проблему, але поки що це важко зробити.

З такою ж проблемою у Рівному зіткнулися десятки будівель, чимало з яких — житлові багатоповерхівки. Адже у 1960-1970-х була повальна «мода» облицьовувати зовнішні стіни плиткою. Якогось особливого утеплювального ефекту вона не давала, а з часом почала обсипатися.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також