Улюблена поза і характер

1789 0

Ми у соцмережах:

Улюблена поза і характер

Пози людини уві сні можуть багато розповісти про її характер, стверджує американський психолог і письменник Семюель Данкелл.

У своїй книзі «Положення сну: нічна мова тіла» Данкелл пише, що більшість людей схильні до певного положення тіла уві сні протягом в життя. Улюблена поза уві сні формується у віці семи років і зазвичай залишається на всі наступні роки.

Спеціаліст пояснює: серед сплячих людей спостерігаються чотири основних позиції: на спині, на животі, в положенні ембріона, на боці. Коли певна поза уві сні стає улюбленою, це багато говорить про характер людини.

Поза ембріона. Коліна підтягнуті, голова схилена, торс напівзігнутий, руки обхоплюють подушку, перетинаються або спрямовані до ніг: так тіло приймає уві сні положення плода в материнській утробі. За словами психолога, люди, які проводять у такій позі більшу частину ночі, відрізняються підвищеною тривожністю, сором'язливі, закриті для спілкування. Ці риси характеру свідчать про підвищену емоційну вразливість: ті, хто спить у позі ембріона, часто страждають від усвідомлення своєї залежності від інших людей або якихось обставин. Якщо ноги сильно підтягнуті під час сну, це нерідко вказує на креативне мислення, вважає Данкелл.

На боці. Тіло не так сильно згинається, як у позі плоду, ноги майже випрямлені. Ті, для кого ця поза улюблена, мають врівноважений характер, швидко пристосовуються до мінливих умов життя, легко переносять труднощі. Це гнучкі натури, відкриті всьому новому, але не втрачають здорового глузду. Легко переносять жарти і шпильки на свою адресу, — у них хороший самозахист.

На животі. Обличчям у подушку, руки над головою або охоплюють подушку, ноги витягнуті до кінця ліжка, злегка розсунуті. Дана поза уві сні є улюбленою для невеликої кількості людей. Вони часто є домінуючими у своєму оточенні, відрізняються загостреним честолюбством, перфекціонізмом. Ті, хто спить на животі, акуратні, пунктуальні й передбачувані, оскільки люблять діяти за чіткими правилами. Їм подобається справляти враження на навколишніх, але не подобається, коли ви занадто багато цікавитеся їхніми справами, вони хочуть самі керувати ситуацією, — пояснює психолог.

Поза на спині. Обличчям до стелі, ноги злегка розставлені, руки з боків тіла: сон на спині нерідко називають «королівським положенням». Людям, які люблять цю позу, властива самовпевненість. Вони не бояться життя, почуваються невразливими, зазвичай більш егоїстичні, ніж інші. На спині часто сплять діти, — констатує експерт.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також