Від «хазяїна» району — «хазяїну» села

6555 0

Ми у соцмережах:

Від «хазяїна» району — «хазяїну» села

Ким треба бути в Україні, щоб після арешту тобі у тюрму власноруч носив передачі Віктор Янукович? Ким треба бути у Рівному, щоб після арешту тобі у тюрму власноруч носив передачі Василь Берташ? На ці запитання поки що немає відповіді. Зате відповідь є у Дубровиці. Тамтешній районний керівник Анатолій Придюк власноруч поніс до міліцейського спецприймальника передачу для Володимира Жовклого. Не передав через когось, а поніс особисто. Тому що Жовклий — неофіційний хазяїн села Переброди, яке вже не перший рік є майже офіційним «вікном» для контрабандистів на українсько-білоруському кордоні. Та місцем гуртової закупівлі продукції з кількох десятків незаконних пилорам, на яких обробляють незаконно вирубаний ліс. У Перебродах немає ні міліції, ні закону. Там є Жовклий, про якого так зворушливо турбується голова райдержадміністрації з Партії регіонів. Як це часто буває, затримали Жовклого за «дрібницю» — керування автомобілем без посвідчення у нетверезому стані. Не допомогло затриманому і посвідчення районного депутата від «Нашої України».

Леонід Стрибулевич, голова Дубровицької районної ради: — Про затримання депутата нашої районної ради Володимира Жовклого міліція нам нічого не повідомляла. З одного боку, оскільки йдеться про скоєння депутатом не кримінального злочину, а адміністративного правопорушення, правоохоронці й не повинні були заручатися згодою на його притягнення до відповідальності. Але з іншого — могли б і повідомити про те, що саме мають проти депутата, які факти йому інкримінують. Також, чому йому не призначили відбувати адмінпокарання в Дубровиці, а повезли аж у Рівне? Анатолій Придюк, голова Дубровицької РДА: — Я особисто телефонував начальнику обласної міліції Василю Лазутку. Хіба не можна вирішити питання на місці? Щоб відбував ті громадські роботи чи якесь інше покарання в Дубровиці? Якщо арештовуєте, то чому б не помістити в ізолятор при райвідділі міліції у Дубровиці чи принаймні сусідньому Зарічному? Все ж йдеться про депутата райради, та й не про якогось вбивцю, а про звичайного адмінправопорушника. Але головний міліціонер затявся — ні та й все.

Анатолій Придюк
У цей понеділок, коли я збирався на лікування в Рівне, рідні та знайомі Жовклого попросили передати йому невеличку передачу. Кажуть, ти ж однаково будеш в обласному центрі, то хіба тобі важко викроїти кілька хвилин, щоб зайти до нього? Я не відмовив, але нічого в мене не вийшло. Хоч і показав своє посвідчення голови Дубровицької РДА черговому міліцейського спецприймальника на вулиці Дворецькій, він був незворушним. Сказав, що без дозволу свого безпосереднього начальника не може ні пустити мене побачитися з заарештованим, ні навіть прийняти від мене для нього передачу. Я майже три години там крутився, але той начальник так і не з’явився. У вівторок дружина Жовклого найняла машину, приїхала до нього аж з Перебродів Дубровицького району, але й її не пустили і також передачу від неї не прийняли. Знову тому, що немає згоди начальника. А він, вочевидь, зумисне десь ховається. Олександр Якубович, начальник спеціального приймальника при УМВСУ в Рівненській області: — У документах йдеться про те, що громадянин Жовклий скоїв правопорушення ще 8 серпня минулого року. Поблизу села Переброди працівники спецпідрозділу «Беркут» затримали його за кермом у нетверезому стані та без посвідчення водія. На нього склали два адмінпротоколи. 23 вересня Дубровицький районний суд за частиною 1 статті 130 КУпАП призначив йому покарання — 40 годин громадських робіт. Але на облік Дубровицького районного підрозділу Кузнецовського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції чоловік за викликами так і не з’явився. Відтак наприкінці грудня суд замінив раніше накладене адмінстягнення на інше — 40 годин громадських робіт змінив на адміністративний арешт на вісім діб. За законом, адмінарешт можна відбувати і в районних ІТТ, але тільки коли в області не має спеціального приймальника, а він у нас в Рівному є. Тому 28 січня Жовклого затримали у Дубровиці та привезли у наш приймальник для відбуття адмінарешту. Щодо побачень та передач. Людина приходить, пише відповідну заяву і лише за моїм підписом отримує таку можливість. І ця вимога однакова для всіх, навіть якщо це голова Дубровицької РДА. Я ж у понеділок був на нараді в управлінні, а він не зміг чи не захотів зачекати. Ось і все, жодних «злих умислів». Що саме він хотів передати Жовклому — сказати не можу, бо без мого підпису до огляду передачі заарештованому справа не дійшла.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також