Відпочинок по-сільському

2897 0

Ми у соцмережах:

Відпочинок по-сільському

37 сільських садиб Рівненщини цьогоріч приймали туристів не лише з інших регіонів України, але й з-за кордону. Найпопулярнішою садибою сезону виявилася господа учительки Наталії Горайчук із села Хрінники, що на Демидівщині. Розвитку сільського туризму сприяло те, що цьогоріч вперше власникам садиб надали безвідсотковий кредит. На Рівненщині такі кредити на суму до 5 тисяч гривень отримали 20 власників агросадиб.

— Господарі використовують ці кошти на облаштування садиб: придбання сантехніки, проведення ремонтних робіт, добудову приміщень, впорядкування присадибних територій тощо. Утримування агросадиб не оподатковується, що дуже вигідно для їхніх власників. Тому сподіваємося, що наступного року їх буде ще більше, — розповідає Ярослава Гаврилова, заступник начальника управління культури і туризму. — Чекаємо і більше туристів. А цього року в агросадибах Рівненщини, за офіційними даними відпочило понад півтори тисячі туристів. Однак насправді ця цифра удвічі занижена. Власники неохоче розповідають про кількість обслугованих, що пов’язано з відсутністю досконалої законодавчої бази про сільський туризм. Відповідно, люди побоюються, що податки з них усе ж стягуватимуть. Тим часом, за словами начальника обласного управління культури і туризму Ярослава Мельника, найменше бажаючих відпочивати у північних районах області: — Люди бояться «чорнобильської» зони, хоча насправді там прекрасна природа. Тому на півночі Рівненщини в основному цього літа відпочивали лише ті, хто чув схвальні відгуки про відпочинок саме у цих районах. Наступного року для приваблення туристів в області планують розробити велосипедний маршрут, а також маршрут «Сплав по річці Случ». — І зараз по Случу спускаються, але ми плануємо організувати такі розваги — розробити маршрути та сформувати групи, графік, аби ці групи не перетиналися. А в жовтні цього року плануємо відкрити маршрут вузькоколійною залізницею у Зарічненському районі, — зазначила Ярослава Гаврилова.

Довідка «РВ» На Рівненщині діє 84 туристичні фірми, з яких 21 отримала ліцензію вперше у 2008 році. Налічується 47 готелів та 30 санаторно-оздоровчих закладів, баз відпочинку, в яких одночасно можуть відпочивати 8,5 тисячі людей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також