Віктор Матчук: «Не дамо знищити Рівнеазот»

1658 0

Ми у соцмережах:

Віктор Матчук: «Не дамо знищити Рівнеазот»

На сесії Рівненської обласної ради 25 вересня всупереч позиції фракції БЮТ та голови обласної ради О.Данильчука більшість фракцій підтримала звернення до Генпрокуратури, Президента та Кабінету Міністрів України щодо відновлення роботи ВАТ «Рівнеазот».

На сесії Рівненської обласної ради 25 вересня всупереч позиції фракції БЮТ та голови обласної ради О.Данильчука більшість фракцій підтримала звернення до Генпрокуратури, Президента та Кабінету Міністрів України щодо відновлення роботи ВАТ «Рівнеазот». Власне, це звернення було внесене в порядок денний сесії з ініціативи прогубернаторської фракції «Нашої України» і підтримане депутатами з різних за політичною орієнтацією, але не за поглядами на проблему фракцій: «Нашої України», соціалістів, Блоку Литвина, Української народної партії, «Відродження», Регіонів. Звернення, проголосоване більшістю — 44 депутатами, покликане притягнути до кримінальної відповідальності винних у перешкоджанні підприємницької діяльності ВАТ «Рівнеазот» та відновити діяльність хімічного гіганта. Голова Рівненської ОДА це звернення прокоментував коротко: «Депутатам не байдужа доля підприємства та працюючих на ньому людей. За звернення проголосували лише ті фракції, яким дійсно ця ситуація не байдужа».

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Рівненської обласної ради до Генерального прокурора України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо відновлення роботи ВАТ «Рівнеазот» ВАТ «Рівнеазот» є другим підприємством за обсягом виробництва промислової продукції в області, де зайнято понад 5 тис. чол. працюючих. Підприємство до зупинки виробляло і відвантажувало мінеральні добрива як вітчизняним сільгоспвиробникам, так і експортувало в понад 40 країн світу. Упродовж останніх чотирьох років ВАТ «Рівнеазот» працювало стабільно, забезпечувало своєчасну сплату податків та виплату заробітної плати, рівень якої значно перевищував середню заробітну плату в промисловості області. Питома вага випуску продукції в загальнообласному обсязі за 2008 рік складала 17,4 відсотка, а щорічне надходження до міського бюджету складало 20 млн.грн. Проте на даний час підприємство зупинило свою роботу і під загрозою звільнення перебуває багатотисячний колектив. Окрім того, обласний центр опинився на межі техногенної катастрофи через вимушену зупинку в осінньо-зимовий період очисних споруд, які забезпечують очистку стоків міста Рівне. Причиною зупинки підприємства є надмірно висока ціна на газ, встановлена з 1 січня 2009 року та свідоме виключення ВАТ «Рівнеазот» з переліку підприємств-виробників азотних добрив, для яких знижена ціна на газ. Суттєвим фінансовим чинником, який вплинув на діяльність підприємства, є також системне невідшкодування підприємству ПДВ, що складає станом на 01.09.09 понад 32 млн. грн., та неповернення переплаченого податку на прибуток в розмірі 28 млн. грн. Вважаємо, що створена ситуація на підприємстві ВАТ «Рівнеазот» є перешкоджанням його підприємницькій діяльності та спланована штучно для дестабілізації ВАТ «Рівнеазот». Просимо негайного прокурорського реагування та вжиття заходів для забезпечення конституційних прав колективу громадян України та суб’єкту підприємницької діяльності ВАТ”Рівнеазот».

Схвалено рішенням Рівненської обласної ради від 25 вересня 2009 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також