Волоські горіхи: не більш ніж 100 грамів на добу

1059 0

Ми у соцмережах:

Волоські горіхи: не більш ніж 100 грамів на добу

Волоські горіхи завдяки їхньому унікальному хімічному складу ще називають «плодами життя». Їхні ядра містять до 25% білків, до 70% жирів, вітаміни А, Е, В, Р, С, мінеральні речовини: калій, натрій, магній, йод, фосфор. А за кількістю вітаміну С волоський горіх здатний дати фору таким чемпіонам, як лимони і смородина.

Горіхи Химерної форми плід дещо схожий на людський мозок, і він справді допомагає правильній роботі судин головного мозку, сприяє зміцненню пам'яті, служить хорошою профілактикою атеросклерозу. Також вживання волоських горіхів благотворно позначається на діяльності нервової і кровоносної систем, чоловічої статевої сфери і щитовидної залози. Олія волоського горіха допоможе схуднути і омолодити організм. Підвищує опірність людини респіраторним захворюваннях. Регулярне вживання горіхів у складі лікувальних сумішей допоможе в лікуванні та профілактиці деяких захворювань. Обережно потрібно вживати волоські горіхи і олію з нього людям, які страждають на алергію, шкірні захворювання, мають проблеми з кишечником, підшлунковою залозою. Рекомендована порція горіхів — 100 г на добу, оскільки переїдання може спровокувати головний біль і набряк горла.

Рецепти народної медицини

Ослаблений імунітет. Подрібнити і змішати: 1 скл. горіхів, 1 скл. меду, алое — 3 нижніх листки. Приймати щодня протягом місяця по 1 ст. ложці тричі на день після їди. Курс лікування становить 1 місяць. Цукровий діабет. 40 перегородок волоського горіха заливають 250 мл води, кип'ятять 20 хв. на водяній бані, відвар процідити і приймати по 50 г тричі на день перед їдою. Курс лікування становить 3 місяці. Тахікардія. Очищені волоські горіхи і лимони (2 шт.) разом з цедрою пропустити двічі через м'ясорубку. Залити масу склянкою меду і перемішати. Приймати щодня по 1 ст. л. тричі через годину після їди. Курс лікування — 10-14 днів з перервою 30 днів. Суміш зберігати в холодильнику. Шлунково-кишкові захворювання. Листя волоського горіха (подрібнене) — 1 ч л. залити склянкою окропу, дати настоятися 30 хв., приймати по 100 мл до їди кілька разів на день. Застуда. Волоські горіхи (4 шт.) подрібнити разом зі шкаралупою, додати сушену бузину (1ст. л.), залити 500 мл води і варити на невеликому вогні 20 хв. Настій охолодити і процідити; коли він охолоне, додати мед. Пити по 1 ст. ложці тричі на день після їди.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також