Як пережити літо у задушливому офісі

964 0

Ми у соцмережах:

Як пережити літо у задушливому офісі

На період спеки краще по можливості забути про косметику — чим її менше, тим простіше. У шухляді офісного столу зберігайте термальну воду-спрей. Час від часу зволожуйте обличчя, під колінами, зап'ястя і ліктьові згини.

Спосіб №1 — косметичний

На період спеки краще по можливості забути про косметику — чим її менше, тим простіше. У шухляді офісного столу зберігайте термальну воду-спрей. Час від часу зволожуйте обличчя, під колінами, зап'ястя і ліктьові згини.

Спосіб №2 — ароматичний

Ефірні олії можуть істотно полегшити життя в офісі. Нанесіть кілька крапель олії м'яти, лаванди, лимоннику, безсмертника або грейпфрута на хустинку і носіть її з собою. У легкій хмарці аромату вам буде свіжо і комфортно. Краплею олії змастіть скроні та зап'ястя. Або крапніть в долоні, розітріть, піднесіть до обличчя і глибоко вдихніть кілька разів.

Спосіб №3 — питний

Від спеки і втоми мозок врятує тонізуючий чай з шматочками фруктів і ягід: шипшини, полуниці, апельсина, грейпфрута. Кращий варіант — чашка гарячого зеленого чаю з кардамоном, вербеною або імбиром для регуляції теплообміну. Мінеральна вода допоможе відновити водний-сольовий баланс. Допомагають охолодитися морси з журавлини і брусниці, вода з лимонним соком або з кількома краплями м'ятної олії і свіжовичавлені соки, особливо апельсиновий. А ось вживання кави слід обмежити — вона, звичайно, бадьорить, але діє як сечогінне. Зневоднення призводить до швидкої втоми.

Спосіб №4 — харчовий

Людині, що обливається потом, зазвичай не до їжі. Але деякі продукти і освіжають, і шлунок наповнюють. Добре охолоджує звичайний огірок. Допомагають справитися зі спекою скибочка дині або кавуна, томати, стебла селери і грейпфрути.

Спосіб 5 — рефлекторний

Сидячи, наприклад, на нараді, можна себе "підбадьорити", масажуючи біологічно активні точки. Енергійно потріть вуха (на них дуже багато активних точок); з силою натисніть на ніготь великого пальця; натисніть до болю на точку під носом; ущипніть себе за стегно. На біль організм відреагує викидом адреналіну, судини розширяться, робота всіх систем активізується. Якщо важко дихати, покладіть під язик пігулку валідолу або льодяник: у під'язиковій зоні є точка, що стимулює роботу серцево-судинної системи.

Спосіб №5 — оптичний

Відірвіться від комп'ютера, розслабтеся, дозвольте погляду поблукати по навколишніх предметах. Потім енергійно пообертайте очима, "постріляйте" ними з одного боку в інший, від низу до верху, розплющуйте і заплющуйте, на кілька секунд затримайте погляд на кінчику носа, потім спробуйте розгледіти дальні будинки у вікні, помрійте про відпустку. І знову — до кінчика носа, потім знову за вікно. Повторити 10 разів.

Спосіб №6 — спортивний

Станьте прямо, заплющіть очі, дозвольте думкам текти вільно. Зробіть глибокий вдих. Підніміть руки вгору, перехрестіть їх над головою і візьміться за лікті. На видиху нахиліться вліво, замріть на деякий час в цій позі і на вдиху випрямтеся. Повторіть вправу з нахилом управо. На закінчення прогніться вперед, не згинаючи спину, і залиштеся у цій позі на десять секунд. Таке тренування приведе думки в порядок і зарядить енергією. Позбавитися втоми допоможуть присідання, колові обертання і нахили голови.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також