Як укріпити серце: ключові поради

4493 0

Ми у соцмережах:

Як укріпити серце: ключові поради

Відповідно до статистики ВООЗ, серцево-судинні захворювання є найбільш поширеними у світі. Практично 60% смертей є наслідком порушення роботи серця, на яку впливає багато чинників: стреси, харчування, погані звички. На жаль, дані захворювання «молодшають», і це є великим викликом для медиків.

Як підвищити здоров’я серця

Системно знизити ризик розвиту серцево-судинних недуг можливо. Але це в силах кожної людини. Медики рекомендують виробити звички, які допоможуть зміцнити серцево-судинну систему. Перш за все варто почати із себе. Проаналізуйте який спосіб життя ви підтримуєте, на скільки часто у вас стреси, чим ви харчуєтесь, який у вас сон (відпочинок).

Режим роботи здорового серця – це повноцінний сон, постійні прогулянки на свіжому повітрі, сонячне світло і позитивний настрій. Отже, нуль хвилювань і негативних емоції. Під час стресу виділяються гормони, які змушують серцево-судинну систему працювати в декілька разів швидше. При хронічному недосипанні та постійних стресах серце не встигає справлятися з таким навантаженням. Результат: втома, постійні головні болі, високий артеріальний тиск, інфаркт.

Цінні вітаміни для серця

Велике значення має правильне харчування та корисні вітаміни. Останні відіграють велику роль. Варто звернути уваги на німецькі вітаміни для серця Orthomol, які розроблені найкращими фахівцями. В складі цих вітамінів такі цінні елементи, як: вітаміни групи С, В, магній, селен, цинк і йод, Омега 3. Наприклад, селен надійно захищає серце від впливу вільних радикалів, зменшує кисневе голодування. Омега 3 значно покращує роботу серцевого м’яза, знижує ризик виникнення інфаркту. Окремо приймати всі ці вітаміни доволі незручно. Ось тому тільки комплекс забезпечує серце всіма необхідними вітамінами.

Стосовно харчування, то варто відмовитися від напоїв, які у своєму складі містять великий відсоток кофеїну, виключити копчені вироби. Ставку потрібно робити на вживання овочів, фруктів, їжі, приготовленої на пару. Такий принцип харчування в першу чергу потрібно додержуватися тій категорії людей, які в зоні ризику. 

Спорт для зміцнення серцево-судинної системи

Варто також пам’ятати, що серце – це м’язовий орган, для зміцнення якого потрібні регулярні фізичні помірні навантаження. Для цього варто адекватно оцінити можливості свого тіла, і виходячи із цього, підібрати той чи інший вид фізичних занять: біг, фітнес, футбол, карате, йога. Рухатися потрібно постійно: малоактивний, сидячий метод життя приводить до виникнення різних захворювань, в першу чергу серцево-судинної системи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також