Як втекти від стресу

831 0

Ми у соцмережах:

Як втекти від стресу

Стрес і нестабільний емоційний стан можуть стати родючим ґрунтом для розвитку як фізичних, так і психологічних захворювань. Тому важливо вміти правильно ставитися до конфліктних ситуацій і вміти позбуватися від наслідків стресу.

Знаходьте час для того, щоб займатися тим, що вам подобається. Ніколи не варто забувати, що наші хобі — це не просто захоплення, а спосіб залишатися здоровими і щасливими. Яким би напруженим не був ваш графік, вмійте знаходити час для себе.

Самоспівчутливість. Це психологічний прийом, який має на увазі менш суворе ставлення до самих себе. Завжди знайдуться ті, хто захоче вам дорікнути, а ось співчутливої людини ви можете і не знайти. Будьте трохи добрішими до самих себе.

Не намагайтеся знайти порятунок в алкоголі або в експериментах із забороненими речовинами. Вони можуть дати вам тимчасову ілюзію свободи і гармонії, проте це буде чергова брехня на короткий період.

Харчуйтеся правильно. З допомогою їжі можна благотворно впливати не тільки на стан здоров'я, але і на нервову систему в цілому. Що потрібно їсти: морська риба, злаки, бобові, фрукти, овочі, горіхи. Не забувайте також про те, що потрібно пити достатню кількість рідини.

Виробіть такий графік дня, щоб ви могли собі дозволити займатися справді важливими і вартими речами. Наприклад, дуже корисний спорт, піші прогулянки, аеробіка, пробіжки, йога і медитація. Якщо вам не вистачає цілого дня на те, щоб знайти час на себе, то варто всерйоз задуматися, на що ви витрачаєте свою енергію.

Практика усвідомленості. Загалом, це справжнісінька медитація. Вона допоможе позбавитися від тривожності й депресії. Знайдіть для себе хоча б 15 хвилин на день і помітите, наскільки ваше життя змінилося на краще.

Знайдіть власне джерело натхнення, яке може подарувати вам відчуття гармонії, радості і щастя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також