Якою водою корисніше вмиватися

2304 0

Ми у соцмережах:

Якою водою корисніше вмиватися

Мінеральна вода містить корисні мінерали. Здавалося б, для покращення шкіри обличчя така вода — ідеальна. Але дерматологи зазначають, що верхній шар шкіри — це ороговілий епідерміс. Речовини, що містяться в мінеральній воді, крізь нього не проникнуть і якоїсь особливою користі для омолодження шкіри або її оздоровлення мінералка, скоріше за все, не принесе.

Газована вода порівняно з водопровідною буде м’якша і чистіша. Але особливого ефекту від бульбашок газу у воді навряд чи можна дочекатися. Косметологи стверджують, що газована вода не така корисна для шкіри.

Протирання шкіри кубиками льоду може зробити її більш пружною і підтягнутою на вигляд. Крім того, така процедура може бути кориснішою від звичайного вмивання, якщо шкіра жирна або є висипання. Але важливо пам’ятати, що шкіра не завжди добре реагує на лід — фактор гіперчутливості й індивідуальних особливостей є завжди.

Кип’ятіння пом’якшує воду, але в той же час позбавляє її мінералів, солей магнію і калію, які в ній містяться. Постійне вмивання перевареною водою може «відучити» шкіру від впливу цих речовин, отже, ризик можливих алергічних реакцій при зіткненні з ними різко зросте.

Найкорисніше вмиватися водою кімнатної температури. Водопровідна вода в цілому не є небезпечною для шкіри. А щоб шкіра не була стягнутою й сухою після вмивання, варто відмовитися від регулярного використання глибоко очищувальних засобів, а також застосування міцелярної води і тоніків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також