Ющенко — за кермом, Матчук — збоку

2189 0

Ми у соцмережах:

Ющенко — за кермом, Матчук — збоку

У вівторок у Рівненському аеропорту приземлився літак Президента Віктора Ющенка, який їхав з одноденною робочою поїздкою на Волинь. У Рівному Президент пересів за кермо автомобіля, а поруч з ним сів голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук. Як президенський пасажир пан Матчук не оминув нагоди обговорити проблеми Рівненщини.

Землю — багатодітним На Волині у рамках проекту «Зігрій любов’ю дитину» Ющенко вручив ключі від нового будинку родині Лінників з Цумані, яка виховує 14 дітей. Тож Віктор Матчук нагадав Президенту і проблеми рівненських багатодітних сімей. У черзі на отримання житла нині перебуває кільканадцять таких сімей, однак через високу ціну житла й брак грошей в міському бюджеті черга не просувається. Тому Матчук пропонує дати цим людям не рибу, а вудку: виділити їм хоча б ділянки під забудову, і нехай вже самі, з допомогою родичів, громадських, релігійних організацій, банківських кредитів (Матчук переконаний, що банки таки відновлять видачу кредитів) вирішують свою житлову проблему.

Дорогу — в ремонт Стан дороги Рівне-Луцьк на території нашої області Вікторові Ющенку вкрай не сподобався. На що його рівненський тезко відповів, що винен у цьому уряд, який не виконав своїх зобов’язань і не виділив обіцяних грошей. У цьому питанні він розраховує на президентське сприяння, оскільки дорога — проблема державна. — Відрізок дороги від Рівного до кільця, де поворот на «Рівнеазот», треба відремонтувати, — говорить Віктор Матчук, — а на ділянці від повороту до кордону з Волинню провести реконструкцію, зробити широкі узбіччя, зменшити кількість крутих поворотів — відтак і аварійність знизиться. Однак через те, що ми не одержали жодної копійки, запланованні цьогоріч роботи так і не розпочалися.

Замки — в оренду Дорогою на Волинь президентський кортеж зупинився біля пам’ятки історії та архітектури державного значення — Клеванського замку. Щоб Ющенко на власні очі переконався, в якому жахливому стані перебуває це історичне надбання. І Президент одразу, на місці, дав доручення вивчити питання здачі замку в оренду інвесторові на тривалий термін, аби той зберіг будівлю, відреставрував її і зміг на ній заробити, відкривши в замку, приміром, готель. Такий досвід мають Львівська та Тернопільська області, але це поодинокі випадки. — Такі питання вирішуються на рівні області, але через бюрократичну тяганину, а також політичні позиції фракцій, які можуть вбачати в цьому мало не загрозу нації, вони не вирішуються взагалі, архітектурні історичні споруди тим часом розвалюються, — каже п.Матчук. — Хоча проблема тут не в загрозі нації, а в тому, щоб знайти бажаючого робити такі інвестиції. Я підрахував, що збудувати новий сучасний готель буде дешевше, аніж відновлювати старовину і там відкривати готель. У Польщі, приміром, старовинні замки реставрують коштом Євросоюзу, членом якого наша країна не є. На жаль, власних державних програм відновлення старовини ми також не маємо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також