З доріг забрали 15 мільйонів

1382 0

Ми у соцмережах:

З доріг забрали 15 мільйонів

Із 77 мільйонів гривень, виділених з держбюджету Рівненській області на ремонт, реконструкцію, будівництво та утримання доріг, Кабмін забрав назад 15 мільйонів, більшу частину з яких місцеві посадовці згодом планували використати на дороги у Рівному.

Причому, за неофіційною інформацією, ці гроші область могла втратити через зволікання облдержадміністрації та обласної ради з розподілом цієї суми на конкретні дороги. Хоча чиновники все ще сподіваються, що забрані 15 мільйонів до кінця року їм повернуть. Тим часом, депутати облради обурюються тим, що подекуди в селах підрядники не поспішають ремонтувати дороги, до того ж сільські голови не знають, які фірми мають в них це робити. — Їх знайти не можна, навіть номерів телефонів підрядників у сільрадах немає, — скаржиться депутат Степан Павлюк. - Вже кошти виділені пішли на рахунки тих, хто виграв тендери, а роботи не проводяться. Щоправда, начальник головного управління з питань будівництва Юрій Сідлецький має на ці зауваження таке пояснення: — На сьогодні виконано робіт більш ніж на 12 мільйонів гривень. За ці гроші ми зробили десь 20-30% від того, що запланували до кінця року. Дороги ремонтують у кожному районі згідно з графіками, і проблем з ними немає. До кінця року все встигаємо зробити. Якщо і є якісь затримки, то це пов’язано з тендерними процедурами. Хтось неякісну документацію подав, а хтось — взагалі відмовився від узятих на себе зобов’язань.

Денис БУЛГАК.

Довідка «РВ» За повідомленням головного фінансового управління Рівненської ОДА, із передбаченої суми з Державного бюджету в область на ремонт доріг у квітні-травні надійшло 20 мільйонів гривень. Наступні транші очікують з вересня по грудень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також