За тиждень новорічних свят українці з`їдають 40-денну норму м`яса, від якого вони відмовляються на період посту перед Різдвяними святами.
За тиждень новорічних свят українці з`їдають 40-денну норму м`яса, від якого вони відмовляються на період посту перед Різдвяними святами. За оцінками виробників, скорочення реалізації м`яса і м`ясних виробів у листопаді — першій половині грудня повністю компенсується зростанням продажів в останній тиждень року, повідомляють у прес-службі асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». За підрахунками УКАБ, до 40% витрат на новорічний стіл припадає саме на м`ясо і м`ясопродукти при середній вартості новорічного столу 1200 грн. Найбільший попит у західних регіонах країни мають буженина, шинка і домашні ковбаси, а у східних — сиров’ялені й сирокопчені ковбасні вироби.