Заборгував дружинам аліменти

2312 0

Ми у соцмережах:

Заборгував дружинам аліменти

Майже 14 тисяч гривень заборгував двом своїм колишнім дружинам, які виховують трьох його синів, Андрій, мешканець Радивилівського району. Такі ситуації не рідкість — цьогоріч міліція Рівненщини зареєструвала 374 факти несплати аліментів. Причому, серед боржників є й матері. Трьом рівнянам інкримінують злісне ухилення від сплати аліментів: 32-річний Олександр заборгував 11500 гривень, 42-річний Дмитро — 14300 гривень, 39-річний Анатолій повинен сплатити 25500 гривень на утримання своєї малолітньої доньки.

— З початку року за фактами несплати аліментів на утримання дітей за 164 статтею Кримінального кодексу України на Рівненщині порушено 110 кримінальних справ, сім з них - стосовно жінок, — повідомила «РВ» Вікторія Івашинюта з СЗГ УМВСУ. - Найбільше — у Корецькому, Радивилівському та Березнівському районах. Не порушено зовсім таких справ у Дубровицькому, Володимирецькому Рівненському районах та місті Кузнецовську. 28 з цих справ з обвинувальним вироком направили до суду слідчі міліції, а решту — прокурори. Одну з таких справ нещодавно розглянув Радивилівський райсуд. Цього чоловіка вже вдруге засудили за несплату аліментів. Андрій та Наталія розлучилися, проживши разом рік і народивши сина. Суд присудив Андрію сплачувати на користь Наталії аліменти на утримання малолітнього сина аж до досягнення ним повноліття. Татусь завітав з гостинцями до свого сина лише декілька разів, а потім перестав сплачувати будь-які кошти на його утримання. Відразу ж після розлучення Андрій одружився з іншою жінкою. У новій родині народилося двоє синів. Однак через кілька років суддя Радивилівського райсуду оголосив схоже рішення — присудити виплату аліментів на утримання і цих двох синів. Правоохоронці встановили, що чоловік не є неробою, він регулярно їздив на заробітки за кордон та у столицю. А ще — витрачав немалі кошти на власні розваги. А от для своїх дітей грошей не знаходилось. — Андрій заборгував своїм колишнім дружинам майже 14 тисяч гривень, — розповідає начальник Радивилівського райвідділу підполковник Володимир Качан. — Нашим завданням було зробити все можливе, щоб кожній дитині було повернено те, що належить їй за законом. Після проведення досудового слідства матеріали кримінальної справи були направлені до суду. Зараз Андрій відпрацьовує за несплату аліментів 120 годин громадських робіт.

Олена Романчук.

Довідка «РВ» За злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), а також злісне ухилення батьків від утримання неповнолітніх або непрацездатних дітей, що перебувають на їхньому утриманні, винуватець карається громадськими роботами на строк від 80 до 120 годин або виправними роботами на строк до одного року, або обмеженням волі на строк до двох років. За те саме діяння, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, карається громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк від двох до трьох років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також