Захищаємо шкіру від морозу

6392 0

Ми у соцмережах:

Захищаємо шкіру від морозу

З настанням холодів настають важкі часи не лише для нашої імунної системи, але й для шкіри обличчя. Основна зимова проблема шкіри — зневоднення, що призводить до втрати її еластичності й сухості. Зазвичай взимку навіть змінюється тип шкіри, що потрібно обов’язково враховувати при виборі косметичних засобів: зазвичай жирна шкіра стає нормальною, нормальна — сухою, а суха — надчутливою. Тож взимку потрібно змінити як засоби догляду за шкірою, так і спосіб їх використання.

Зимовий догляд за шкірою відрізняється від літнього Найперше шкіру потрібно очищувати — в зимовий період очищувальні засоби повинні не лише добре усувати забруднення та макіяж, але й живити та зволожувати шкіру. Цим вимогам відповідають засоби, до складу яких входить термальна вода чи молочні протеїни. Взимку ліпше вмиватися не зі звичайним чи косметичним милом, а з крем-милом або дитячими очищувальними засобами. Якщо ви користуєтеся лосьйонами, то обирайте ті, що не містять спирт. Також слід обережно застосовувати скраби — тим, у кого жирна шкіра, можна користуватися ними не частіше 1-2 разів на тиждень, при сухій шкірі від скрабів ліпше відмовитися взагалі. Зволоження шкіри взимку теж має свої особливості — якщо влітку зволожувальним кремом намазуються безпосередньо перед виходом на вулицю, то взимку — як мінімум за годину перед тим, як вийти з дому. Вибираючи зимовий крем, зверніть увагу на ті засоби, що містять хміль, сою, морські екстракти, рослинні олії та жири — ці компоненти підтримують природний баланс вологості шкіри. Якщо ж вам доводиться довго перебувати на відкритому повітрі, то ліпше користуватися спеціальними «протиморозними» кремами. Наприклад, у дитячому відділі центральної аптеки, що на майдані Незалежності, за 13,50 грн. можна придбати два види дитячих кремів Bubchen, які підійдуть і для дорослої шкіри. Для вечірнього догляду за шкірою варто мати нічний живильний крем. Зауважте, що нічним кремом слід намазатися приблизно за три години до сну, а перед тим, як пірнути під ковдру — зняти залишки крему серветкою, інакше шкіра під кремом цілу ніч не буде нормально дихати і ранок може зустріти вас набряками. Намазувати крем на обличчя потрібно за чіткими лініями: від перенісся й брів — до верху лоба; навколо очей по колу: від внутрішнього кутика верхньої повіки до її зовнішнього кута, від зовнішнього кута нижньої повіки до внутрішнього; від носа — до скронь; від підборіддя — до кінчика вуха. Варто знати й те, що до будь-якого засобу шкіра приблизно через місяць звикає й його корисний ефект знижується. Тому креми слід періодично змінювати, а якщо попередній крем ви ще не використали, то зберігайте його в холодильнику, й згодом знову зможете ним користуватися.

Правильно підібрана декоративна косметика захистить від морозу Якщо свого життя без декоративної косметики ви не уявляєте, то відмовлятися від неї взимку немає жодного сенсу, варто лишень правильно обирати засоби. Найперше, взимку не слід користуватися сухою пудрою, ліпше — рідкими засобами: тональним кремом чи емульсією. Взагалі тональний крем непоганий засіб для захисту від морозу та вітру — він утворює на шкірі плівку, яка, втім, не заважає їй дихати. До того ж хороші тональні креми не лише маскують вади шкіри, але й зволожують її. Також взимку ліпше відмовитися від сухих тіней, а користуватися рідкими — вони створюють на повіках щільнішу захисну плівку й мають більше живильних компонентів, та від водостійкої туші — під нею вії переохолоджуються на морозі й стають ламкими. Не забувайте про зволоження та живлення шкіри навколо очей, адже вона дуже тоненька та вразлива — для догляду за нею існують спеціальні гелі та креми. Обираючи між кремом і гелем для шкіри навколо очей, зауважте, що гелі більше підходять молодій шкірі й для літа, а от взимку ліпше користуватися кремами. Особливу увагу потрібно звернути на губи — зимова помада повинна бути жирною і зволожувальною. Найліпше для губ — спочатку змазати їх будь-якою гігієнічною помадою, які можна придбати в аптеках, а вже потім — декоративною. Вранці та ввечері губи можна підживити олією чи медом.

Особливого догляду потребує й тіло Хоча руки й ховаються від холоду в рукавички, підвищена сухість шкіри загрожує й їм. Для зимового догляду за шкірою рук варто обирати креми, що містять силікон — такі засоби утворюють на шкірі стійку захисну плівку. Як і у випадку зі шкірою обличчя, користуватися кремами для рук слід за 30-60 хвилин до виходу на вулицю. Також руки можна побалувати кремовими масками — щедро намажте їх зволожувальним чи живильним кремом і обмотайте поліетиленовим пакетом. Позитивний ефект буде значно відчутнішим, ніж від звичайного змазування кремом. Потребує особливого догляду й решта нашої шкіри — теплий зимовий одяг заважає тілу нормально дихати, тому часто шкіра стає тьмяною й набуває сіруватого відтінку. Допоможуть їй відновити тонус регулярний пілінг (розтирання тіла з використанням спеціальних засобів), котрий видаляє мертві клітини шкіри, та контрастний душ. Пілінг можна проводити як з допомогою різноманітних магазинних скрабів для тіла, так і з допомогою домашніх засобів. Наприклад, хороший ефект має свіжозмелена кава, яка діє не лише як природний скраб, але й як засіб для схуднення. Виявляється, у свіжій каві міститься максимум кофеїну, який має здатність розщеплювати жири. Саме тому кофеїн входить до складу більшості антицелюлітних засобів і кремів для схуднення. Провести корисну й приємно пахнучу процедуру не складно: кавові крихти слід насипати у банну рукавичку, зверху налити гель для душу й розтирати тіло впродовж 5-7 хвилин. Після цього прийміть контрастний душ і намажтеся кремом чи молочком для тіла.

Асортимент і ціни Радити певний косметичний засіб — справа невдячна, адже те, що подобається одному, не обов’язково підійде іншому. Підібрати оптимальний крем можна лише шляхом власних спроб і помилок. Проте певним орієнтиром у виборі крему чи іншого засобу догляду за шкірою є його склад, зокрема, присутність у ньому корисних природних речовин — рослинних екстрактів та олій, вітамінів, мінералів. Якщо ж у складі крему — самі лишень назви незрозумілих хімічних сполук, то ліпше від нього відмовитися. Якщо орієнтуватися на ціни, то вітчизняні та російські засоби коштують найдешевше — креми для рук та ніг можна придбати в середньому, починаючи від 2-3 гривень, для повік та обличчя — за 8-30 гривень. Непогані відгуки мають креми «Черный жемчуг» — вони, напевно, приклад чи не оптимального співвідношення ціни до якості. Натомість вартість іноземних засобів сягає кількох десятків, а то й сотень гривень — наприклад, у «ДЦ» 50-міліграмову коробочку вечірнього крему проти зморщок Sea Beauty можна придбати за 98 гривень, а засоби однієї відомої марки продають у Рівному і за 300-400 гривень. Прикро, що, заплативши такі гроші й очікуючи чарівного перетворення чи омолодження, жінки розчаровуються — адже дуже часто висока вартість крему пов’язана не з його «надприродною» ефективністю, а з іншими факторами. Наприклад, спілка споживачів США дослідила, що від 10 до 30% вартості крему відомої фірми становлять витрати на його рекламу, 10-20% — на упаковку, ще 5-10% від вартості крему коштує покупцю «ім’я» виробника.

Домашні маски: корисно й доступно Допомогти шкірі обличчя можна й не витрачаючи надмірних коштів. Наприклад, роблячи різноманітні живильні маски з використанням доступних продуктів. Так, ефективні у підживленні шкіри звичайні вівсяні пластівці: одну ложку геркулесу подрібнити у кавомолці, додати жовток, столову ложку меду та трішки олії. Нанести на шкіру обличчя й шиї, змити через 20 хвилин. Маска підходить для шкіри будь-якого типу. Для фруктових масок розтерти будь-які фрукти й змішати їх з біо-йогуртом, для овочевих — кашку з овочів змішують з яєчним жовтком. Добре живлять і такі маски: 1 столова ложка сиру + сік часточки лимона чи апельсина. Одна столова ложка сметани + 1 столова ложка подрібненої петрушки + 1 чайна ложка олії + 10 крапель вітаміну А.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також