5 важливих етапів догляду за шкірою обличчя

1871 0

Ми у соцмережах:

5 важливих етапів догляду за шкірою обличчя

Догляд за шкірою став повсякденною рутиною для багатьох з нас. Відомо, що за шкірою потрібно доглядати щодня, проте не всі знають як саме і чому всі ці складні на перший погляд процедури необхідно повторювати в певній послідовності і робити це два рази на день. У цій статті ми розберемося чому кожен етап догляду за шкірою є необхідним і як правильно доглядати за шкірою, щоб зберегти і примножити її красу.

Крок 1. Очищення

На думку косметологів, найважливіший етап догляду за шкірою - очищення. Шкіру необхідно очищати перед нанесенням будь-якого доглядає кошти. Залежно від типу шкіри ви можете вибрати різні миючі засоби. Для нормальної і комбінованої шкіри підходить текстура гелю або пінки, в залежності від ваших уподобань. Для шкіри схильної до сухості краще підійде м'яка пінка або молочко для зняття макіяжу, останнє особливо добре підходить для чутливої шкіри, адже деякі продукти з такою текстурою можна не змивати водою, а будь-який контакт з водою - зайвий стрес для чутливої шкіри.

Крок 2. Зволоження

Під зволоженням розуміють використання тоніка. І це обов'язковий крок, який не можна пропускати. Важливо пам'ятати, що використання тоніка не може замінити очищення шкіри. Тонік призначений для звуження пор, зволоження шкіри, посилення дії доглядають коштів або має інше спеціальне призначення (в залежності від типу шкіри), але його точно не слід використовувати для очищення шкіри. Це може спровокувати появу акне.

Крок 3. Спеціальний догляд

Якщо ви хочете нанести сироватку, зараз саме час. Будь спеціальний догляд наноситься перед нанесенням основного доглядає продукту, крему.

Ви також можете використовувати маску. Перед нанесенням будь-якої маски також важливо очистити шкіру і додатково зволожити її за допомогою тоніка. Це роблять, для того щоб заспокоїти шкіру після контакту з водою, адже рН води серйозно відрізняється від природного рН шкіри. Зазвичай маску тримають 10-15 хвилин, в окремих випадках до 30-40 хвилин. Також є маски, які залишають на всю ніч. У таких випадках це останній етап догляду, поверх такої маски наносити доглядає крем не треба.

Крок 4. Крем для обличчя

Тепер ваша шкіра готова до нанесення основного догляду. Це також обов'язковий етап, адже доглядає крем захищає шкіру, відновлює її природні захисні функції, забезпечує додатковий догляд і зволоження, яке необхідно шкірі як днем, так і вночі. Текстура денного крему зазвичай легша, адже його основне завдання - зволоження і захист шкірного покриву. Нічний крем може бути більш щільним, іноді навіть маслянистим, адже в ньому набагато поживних і відновлюють компонентів. Це зроблено навмисно, в нічний час наша шкіра не тільки відпочиває і відновлюється, вона набагато більш сприйнятлива до живильних речовин.

Крок 5. Крем для очей

Крем для очей зазвичай наносять в останню чергу. Шкіра навколо очей дуже тонка і чутлива, на відміну від шкіри обличчя вона не має м'язової підтримки, а тому наносити засоби догляду потрібно дуже делікатно, легкими рухами в області окістя. Не наносіть крем занадто близько до лінії вій, це може викликати небажаний набряк або подразнення слизової очі.

Пам'ятайте, проводити ритуал краси потрібно щоранку і щовечора. Переконайтеся, що вранці у вас є час до виходу на вулицю, шкірі потрібно як мінімум 10 хвилин, щоб всі засоби вбралися. Якщо ви використовуєте макіяж, закладайте і цей час теж. Так якщо ви нанесли останній доглядає крем о 7:15, то макіяж можна починати робити о 7:25, а виходити на вулицю через 10 хвилин після того як ви закінчили макіяж.

Увечері процедуру догляду також необхідно проводити заздалегідь, мінімум за 40 хвилин до сну. Вечірній догляд дуже важливий, адже ввечері ви очищаєте шкіру від усього що потрапило на її поверхню днем і забезпечуєте їй додатковий догляд, ресурс для відновлення і підтримки краси. Як рекомендуть спеціалісти Ламбре.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також