Аромати для бані

2858 0

Ми у соцмережах:

Аромати для бані

Для створення гармонії в бані рекомендується використовувати з водою, якою поливаєте каміння, такі аромати ефірних олій: Аромат квітучого літа: настій м’яти, ромашки, материнки, липового цвіту, звіробою, листя хріну, евкаліпту і лавра. Аромат хліба: на 3 літри окропу додайте 50 г квасу чи пива. Гірчичний аромат: чайна ложка сухої гірчиці на 3 літри окропу. Дуже хороший профілактичний засіб від застуди. Смачний аромат: ложка меленої кави. Аромат жасмину: збуджує діяльність головного мозку не гірш ніж кофеїн.

Для створення гармонії в бані рекомендується використовувати з водою, якою поливаєте каміння, такі аромати ефірних олій: Аромат квітучого літа: настій м’яти, ромашки, материнки, липового цвіту, звіробою, листя хріну, евкаліпту і лавра. Аромат хліба: на 3 літри окропу додайте 50 г квасу чи пива. Гірчичний аромат: чайна ложка сухої гірчиці на 3 літри окропу. Дуже хороший профілактичний засіб від застуди. Смачний аромат: ложка меленої кави. Аромат жасмину: збуджує діяльність головного мозку не гірш ніж кофеїн. Хвойний аромат: використовується як заспокійливий засіб при розладах нервової системи, при фізичній і розумовій перевтомі. Підійде навіть настій віника — аромат від нього буде лісовим. Окрім додавання ефірних олій у воду для каміння, можна розкидати трішки сухих рослин по полицях — приміром, листя смородини, евкаліпту, гілочки сосни. Але не намагайтесь за один захід перепробувати всі аромати і засоби — змішана дія добавок непередбачувана! Ефірні олії найкраще купувати в аптеці. Ціни різні, все залежить від виду олії. Олія евкаліпту коштує 5 грн., а троянди 30 грн.

В лазні не можна: 1. Вживати алкоголь. Навантаження на серце збільшується в декілька разів. Задоволення стає екстремальним і може закінчитися серцевим нападом. 2. Пити холодні напої, оскільки вони уповільнюють потовиділення. Краще віддати перевагу теплому чаю. 3. Багато їсти. Лазня буде не в радість через тяжкість у шлунку. 4. Відвідувати лазню, якщо почуваєтесь не дуже добре. Особливо, якщо підвищена температура тіла. 5. Фізично перенавантажуватись, це, зокрема, стосується сексу. Навантаження на серце і так велике. 6. Різко навантажувати свій організм у лазні, якщо ви новачок або ж після тривалої перерви. Не звертайте уваги на інших, більше відпочивайте. 7. Змагатися з друзями під час перебування в парній. Це нерозумно. 8. Замочувати віник в окропі — більшість листя опиниться на підлозі. 9. Сидіти на верхній полиці, звісивши ноги вниз. Різниця температур голова-ноги може досягати 30 градусів. По можливості, прийміть горизонтальне положення. 10. Митись милом перед відвідуванням бані. Знежирена шкіра погано переносить високу температуру і легше піддається опікам. 11. Тривалість відпочинку повинна перевищувати час перебування в парній як мінімум удвічі. 12. Обливатись у бані теплою водою замість холодної. Адже саме в поєднанні з контрастними процедурами візит у лазню стає корисним і приємним.

Якщо дзвенить у вухах Кожен захід у парну повинен тривати не більше 10-15 хвилин, а самих заходів не повинно бути більше трьох-чотирьох. Симптоми перегріву, які повинні змусити вас залишити лазню: прискорене серцебиття (150 ударів за хвилину); часте і утруднене дихання; нудота та запаморочення; біль у скронях; поява перед очима темних кругів; дзвенить у вухах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також