Чайний гриб — це такий організм, що чимось нагадує медузу, складається з дріжджових грибів і оцтових бактерій. А чайний він, тому що харчується чайною заваркою. Так-от, в цьому грибі знайдено бактерії, здатні вбивати дуже багато хвороботворних організмів. Чайний гриб сам розмножується, тому його можна попросити у знайомих і користуватися всіма чудодійними властивостями цього унікального організму.
Чайний гриб — це такий організм, що чимось нагадує медузу, складається з дріжджових грибів і оцтових бактерій. А чайний він, тому що харчується чайною заваркою. Так-от, в цьому грибі знайдено бактерії, здатні вбивати дуже багато хвороботворних організмів. Чайний гриб сам розмножується, тому його можна попросити у знайомих і користуватися всіма чудодійними властивостями цього унікального організму. Протягом 6-10 днів у процесі бродіння утворюється слабоалкогольний напій, який зливають і кілька разів проціджують через марлю. Після цього сам гриб промивають і знову заливають солодким чаєм. Такий настій п`ють по півсклянки кілька разів на день. П’ють його при хворобах шлунка, печінки, сечового міхура і нирок. Вважається, що напій знижує артеріальний тиск, допомагає шлунку перетравлювати їжу, діє як профілактичний засіб при поліартриті, атеросклерозі. Допомагає при нежитю й ангіні. Дуже корисний людям у віці, оскільки зменшує головні болі, вміст холестерину в крові. Рекомендується застосовувати його при коліті, дизентерії, закрепах. Не рекомендують використовувати при виразці шлунка, підвищеній кислотності і подагрі. Крім іншого, настій, чайного гриба має заспокійливу властивість, знижує загальну стомлюваність — як розумову, так і фізичну. Якщо випити напій натщесерце, це посприяє кращому травленню, а якщо спожити його перед сном, поліпшить сон і заспокоїть нерви.