Чугуєвець поскаржився в СБУ на погрози

2168 0

Ми у соцмережах:

Чугуєвець поскаржився в СБУ на погрози

”Побачиш, що з тобою скоро буде!» — такі погрози власника залу ігрових автоматів змусили депутата міськради Анатолія Чугуєвця звернутись до міліції та в СБУ. Погрози були й раніше, стверджує депутат і пов’язує намагання залякати його зі спробою викрити підпільні зали ігрових автоматів у Рівному. Анатолій Чугуєвець є головою депутатської комісії з виявлення місць розташування гральних автоматів.

- Це трапилося минулого тижня, — розповів п.Чу­гуєвець. - Я їхав зранку на роботу і на вулиці Чорновола у центрі міста помітив навстіж відчинені двері до залу гральних автоматів під назвою «Імперія». Я зайшов туди, пересвідчився, що гральні автомати працюють, і викликав міліцію. Втім, раніше за міліціонерів приїхав на «Мерседесі» з номерами ВК 0007 ВР чоловік кавказької зовнішності. Він представився працівником залу гральних автоматів і співвласником приміщення. Я показав йому своє депутатське посвідчення і повідомив, що його діяльність порушує законодавство, тому вона буде припинена. На це чоловік мені заявив, що закрити заклад неможливо, тож нічого з цього у мене не вийде і пригрозив: «Побачииш, що з тобою скоро буде!». Потім він вийшов на вулицю і кудись телефонував. Коли з’явилися міліціонери, я їм розповів про інцидент і попросив з’ясувати, що це за чоловік, який мені погрожував. Адже свого прізвища та імені він мені не назвав. Міліціонери привітались із тим чоловіком і заявили мені: «Не вчіть нас працювати». Я тоді зателефонував за номером 102 в міліцію та в управління СБУ (пізніше звернувся у ці структури й письмово) і повідомив про те, що міліціонери не реагують на погрози на мою адресу. Після цього приїхали працівники ДАІ та «Беркута» і затримали на деякий час того чоловіка. Однак невдовзі вони поїхали, а той чоловік сів у свій «Мерседес» і поїхав. Більше погроз на мою адресу не надходило. Однак їх через знайомих мені неодноразово передавали до цього інциденту. Адже з часу створення нашої комісії, тобто від весни, ми в Рівному вже закрили 24 точки з гральними автоматами і в них точно вони більше не працюють. Хіба, може, десь підпільно яка ще діє. До речі, власники таких закладів почали проявляти хитрощі. Відчиняють свої заклади відвідувачам лише на умовний сигнал, вимикають рубильники, коли з’являються перевіряючі, та й клієнти їхні запевняють, що не грають на автоматах. А в таких випадках, коли на автоматах не грають, нема підстав їх вилучити.

Мирослава ШЕРШЕНЬ.

До речі Прокуратура Рівненщини продовжує перевіряти додержання вимог законів у сфері грального бізнесу інтернет-клубами, інтерактивними клубами, азарт-клубами, а також іншими закладами, в яких розміщені ігрові атракціони. З початку року органи прокуратури області порушили 9 кримінальних справ за фактами зайняття господарською діяльністю, щодо якої є спеціальна заборона, встановлена законом (з числа цих справ 4 розглянуто судами з постановленням обвинувальних вироків), винесли 55 постанов про порушення адміністративних проваджень, внесли 36 подань та приписів з вимогою усунути порушення у сфері грального бізнесу. За документами реагування притягнуто до відповідальності 22 особи. За незаконне надання послуг у сфері грального бізнесу суд стягнув з одного із товариств з обмеженою відповідальністю, що в Рівному, 5 мільйонів гривень штрафних санкцій з конфіскацією грального обладнання. Про це «РВ» повідомила прес-служба прокуратури області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також