Ділові костюми з голограмою

6375 0

Ми у соцмережах:

Ділові костюми з голограмою

При всьому багатстві вибору готового одягу в магазинах чимало рівнян віддають перевагу індивідуальному пошиттю. А цей процес передбачає попередній вибір тканини. На які саме тканини слід звернути увагу цієї осені, сьогодні й розповімо.

Сміливе поєднання тканин — у моді Як розповіла приватний підприємець Надія Масник, котра продає тканини у «Першому жіночому магазині», нині в пошитті демісезонного одягу актуально поєднувати драп, кашемір, твід з легшими тканинами. Так, для пошиття костюмів використовують поєднання твіду, який цього сезону має бути з абстрактним малюнком, вишитим кольоровими нитками, люрексом, люрексовим напиленням чи з голограмною вишивкою, і дорогого мережива. Натуральну шкіру можна поєднати з льоном, шифон з «витравленням» гарно виглядає з оксамитом. Для пошиття легких курток, плащів, пальто можна використати жакардові та гобеленові тканини, в зимових пальтах вони поєднуються з хутром. Для пошиття пальта актуальною є й тканина «шанелька» — у кольорову клітинку з об’ємною ниткою. Не виходять із моди і тафта з парчею, прикрашені східними візерунками, котон із різнокольоровим малюнком, вельвет, тканини для ділових костюмів з люрексом у смужечку чи картаті, або з кольоровим переливом. За словами пані Надії, нині мода дозволяє сміливі експерименти: поєднувати, здавалося б, непоєднуване — тканини, різні за фактурою і товщиною, сміливі візерунки та малюнки. Наприклад, колись носити твідовий піджак із спідницею гофре чи плісе з атласу чи натурального шовку вважалося б несмаком, нині — «писк» моди. Щодо кольорів, то, за переконанням стилістів, модним є те, що личить — адже вибір кольорів та візерунків нині просто безмежний, і виділити якийсь один практично неможливо. Проте якщо ви вважаєте, що вам личить все, можете звернути увагу на кольорову гаму від білого і світло-сірого до чорного, також актуальним є зелений колір відтінку трави. Приємно, що серед традиційних виробників якісних тканин — Італії, Німеччини, недорогої Індонезії, хороші відгуки мають і вітчизняні виробники. Наприклад, вовняними тканинами славиться чернігівське підприємство «Чексіл» — його або стовідсотково вовняні, або тканини із великим відсотком вовни (60-70%) для пошиття пальто якісні й не дуже дорогі — в середньому від 60 до 100 гривень за метр. Загалом придбати демісезонну тканину можна, починаючи від семи гривень — стільки коштуватиме метр бязі, одна з найдорожчих тканин — жакард, що коштує від двохсот гривень за метр і вище. В середньому тканини для пошиття ділових костюмів обійдуться в межах 20-45 гривень, пальто — 60-120 гривень за один метр. Для орієнтування: на пошиття спідниці потрібно в середньому 60-70 см тканини, на піджак витрачається приблизно 1,20-1,50 метра, сукню — 1,20-1,70 метра, костюм — 2,20 — 2,70 метра, пальта — 2,20-3 метри тканини.

Візерунок корегує фігуру Як не дивно, але єдиним класичним малюнком, який ніколи не виходить з моди, є клітинка. Можливо, це пов’язано з психологією сприйняття людиною форми — з давніх-давен саме квадрат вважався символом стійкості, рівноваги та спокою. А для деяких народів квадрат і, відповідно, клітинка мали символічне й навіть кланове значення. Як приклад можна навести знамениті шотландські чоловічі спідниці — саме різні поєднання тонів клітинок на їхній тканині були ознакою певного клану. Так чи інакше, але картатих тканин нині чимало, тож якщо для пошиття одягу ви плануєте вибрати саме їх, врахуйте кілька правил. Для ділового одягу варто вибирати «квадратну» клітинку, а не прямокутну чи трапецієвидну. Не варто «розрізати» велику клітинку складками тканини, наприклад на спідниці — для одягу в різноманітні складочки ліпше вибрати тканину з дрібною клітинкою. Тканину у дрібну клітинку слід обрати й тоді, коли одяг шитиметься на повну фігуру — велика клітинка зробить її ще більшою. Тканини у смужечку — другі за популярністю. Подібний малюнок може візуально скорегувати фігуру — вертикальна смужка видовжує силует, робить його стрункішим. А от горизонтальна смужка підійде для надто тендітних громадян і візуально зробить їх дещо «ширшими». Тканини у різноманітні квіточки та горошки дехто сприймає з пересторогою, вважаючи, що такі малюнки личать лише молодим. Проте насправді одяг з подібних тканин можна носити у будь-якому віці, якщо дотримуватися принципу: чим старша та огрядніша людина, тим дрібнішими мають бути горошки чи квіточки на її одязі. Загалом, при виборі тканин із будь-яким візерунком чи малюнком варто знати, що крупний малюнок візуально збільшує фігуру, дрібний — зменшує. Контрастні поєднання кольорів виглядають більш екстравагантно й привертають увагу (в тому числі й не завжди позитивну). Тож якщо зайва увага з боку навколишніх вам не потрібна, ліпше вибирати спокійні поєднання кольорів, які, до того ж, є «поблажливішими» до силуету — одяг з контрастних тканин може повнити.

Натуральні тканини — гігієнічні, штучні — стійкі до витирання При виборі тканини, звичайно, варто зважати й на її властивості. Так, найгігієнічнішими тканинами, в яких тіло дихає, є бавовна, натуральний шовк і льон. Тканини з натуральних волокон є й найбільш стійкими до впливу як високих, так і низьких температур. А от капрон (поліамід) починає ламатися вже при температурі + 40 градусів, а при вищій може навіть розплавитися. Натомість синтетичні тканини — поліестер та капрон — є найбільш стійкими до витирання. Наприклад, якщо стійкість капрону до витирання взяти за 100%, то у бавовни вона буде становити 20%, а у шерсті — лише п’ять відсотків! Для зимового одягу варто вибирати тканини з шерсті, нітрону, який іноді називають штучною шерстю, та бавовни з начосом — саме вони є найтеплішими. Шкода лишень, що шерсть, а також ворсисті тканини — оксамит, плюш, вельвет, найшвидше забруднюються.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також