Дієтологи настійно рекомендують людям зі слабким травним трактом і дітям не вживати в їжу гарячий спечений хліб. Він погано перетравлюється шлунком, що призводить до хронічних гастритів, виникнення дисбактеріозу та колібактеріозу.
Гарячий хліб погано обробляється шлунковим соком. Потрапляючи зі шлунка в кишечник, він викликає процес бродіння і розвиток гнильних процесів. У результаті людина починає відчувати дискомфорт, здуття, різі і болі в животі. Сучасні рецептури приготування хлібобулочних виробів передбачають використання синтетичних дріжджів. Як показали останні дослідження, вони згубно діють на шлунок і мікрофлору кишечнику, викликаючи різні хвороби внутрішніх органів. Синтетичні дріжджі найчастіше застосовують при випіканні здоби і пишних сортів хліба. Тому вживання в гарячому вигляді цього виду хліба особливо не рекомендують лікарі.