Їсти вчасно і мало — головне правило харчування восени

1206 0

Ми у соцмережах:

Їсти вчасно і мало — головне правило харчування восени

Восени є великий ризик застудитися, загострюються й хронічні хвороби. Головне правило харчування восени — їсти вчасно і мало. У раціоні мають бути супи.

Восени на ринках та в магазинах є багато овочів, споживати їх перед настанням холодів завжди корисно. Наприклад, багаті калієм помідори корисні тим, у кого підвищений тиск та проблеми з серцем. Томатний сік п`ють при гіпертонії та глаукомі. Брюссельська капуста багата на вітаміни С, А і В, залізо та фолієву кислоту. Вона підтримує баланс нервової системи, допомагає уникнути осінніх перепадів настрою та депресії. Цей продукт також добре спалює жири. Корисні восени насіння та горіхи. Можна сміливо включати в меню гарбузове, соняшникове насіння, волоські горіхи, фундук, арахіс. Ці продукти містять рослинні жири і клітковину. Фундук корисний при осінній втомі. Волоський горіх допомагає подолати безсоння, зміцнює печінку. Корисніше вживати горіхи та насіння у підсушеному вигляді. Дієти восени особливо шкідливі, бо в цей період організм накопичує корисні речовини. Організму потрібні жири для боротьби з холодом. Якщо ви вирішили схуднути, то восени робіть це повільно. Наприклад, якщо за три місяці до цього ви втратили 5 кг, цю вагу треба утримувати ще півроку. Навесні знову переходьте на дієту. Щоб схуднути, про короткі перекуси варто забути. Не треба "запасатися жирами на зиму" і зловживати жирними продуктами. Виберіть для свого осіннього меню яловичину, птицю і рибу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також