Вчені з'ясували, що вживаючи певні продукти, через два місяці можна змінити натуральний колір очей. Це відкриття дозволило фахівцям дати спростування теорії про те, що колір очей багато в чому залежить від генетичних ознак і його ніяк не можна змінити.
Зокрема, якщо людина регулярно вживає мед і горіхи, колір очей може стати набагато світлішим, ніж звичайно. А для тих, хто хоче, щоб колір очей став більш насиченим, необхідно ввести в раціон харчування шпинат, який багатий такою речовиною, як залізо, морську капусту або чай з мучниці. Вживання імбирного чаю дозволить додати блиску очам. На колір райдужної оболонки також сильний вплив має вживання у великих кількостях риби, цибулі і м'яса. За словами фахівців, якщо протягом двох місяців вживати вищеперелічені продукти, то це неодмінно позначиться на кольорі очей. Звичайно, радикально змінити свій природний колір очей не вдасться, наприклад, з блакитного на темно-карі, а от додати їм рідкісного гарного відтінку — реально.