Хворих на туберкульоз у Рівному побільшало

1113 0

Ми у соцмережах:

Хворих на туберкульоз у Рівному побільшало

Пенсіонери, безробітні та безхатченки — основна група рівнян, які хворіють на сухоти. Одні не можуть собі дозволити купити якісну їжу через брак коштів і ослаблений імунітет піддається хворобі, а інші — взагалі не мають даху над головою та не роблять щеплень. Медики кажуть, що за останній рік у місті побільшало людей, які страждають від туберкульозу.

Михайло Стичишин, начальник міського управління охорони здоров'я:

— В цілому епідемічна ситуація напружена. За минулий рік загальна захворюваність на туберкульоз порівняно із 2013-м зросла з 112 до 115 випадків. Захворюваність на туберкульоз легень збільшилася з 95 до 99 випадків, та й занедбаних форм туберкульозу теж стало більше — виявлено уже 19 таких хворих, а торік їх було 17. Побільшало також хворих, які виділяють збудник туберкульозу (52 випадки у 2013 році та 65 — у 2014-му). А от рецидивів туберкульозу і тяжких випадків все-таки стало менше. Найвищий рівень захворюваності у місті був 2005 року.
Втім, у Рівному ситуація — одна з кращих у Західній Україні. А от найгірша нині — у Луцьку, де від цієї хвороби пацієнти помирають частіше, додають медики. Однією з причин того, що хворих на сухоти українців побільшало, називають брак вакцини — Міністерство охорони здоров'я не закупило її у достатній кількості, тож щеплень зробили значно менше, ніж планувалося.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також