Краса як ознака хвороби

1206 0

Ми у соцмережах:

Краса як ознака хвороби

Іноді рум'янець на всю щоку або натягнута шкіра обличчя у жінки неюного віку — не те, чим варто пишатися. Адже перераховані ознаки можуть бути симптомами небезпечних хвороб.

Родимка

Бліде обличчя з яскравим рум'янцем на щоках

Такий вигляд — класика при туберкульозі. Бактерії туберкульозу інтенсивно поглинають залізо, яке є в крові людини, викликаючи анемію, що проявляється блідістю обличчя. Рум'янець на щоках — гарячковий, з'являється через те, що у хворого на туберкульоз постійно підвищена температура. Лікування туберкульозу тривале, але без нього ніяк — сухоти, як називали цю хворобу в XIX столітті, можуть призвести до смерті. Для запобігання зараження потрібно гартуватися і не забувати про здорове харчування. А також не зловживати антибіотиками — у розвинених країнах спостерігають нині захворюваність на туберкульоз у літніх людей, імунітет яких, природно, ослаблений, а до багатьох антибіотиків розвинулася стійкість.

Родимка на обличчі

Велика родимка на обличчі може виявитися меланомою — раком шкіри. АКОРД меланоми — п'ять ознак, що дозволяють відрізнити родимку від раку: А — асиметрія. При меланомі родимка асиметрична. К — край. Нерівний край родимки може означати меланому. О — окрас. При меланомі родимка нерівномірно забарвлена. Р — розмір. Родимка більше 5 мм у діаметрі — ознака меланоми. Д — динаміка. Якщо родимка швидко росте, скоріше за все, це меланома.

Натягнута шкіра на обличчі

Шкіра на обличчі стає натягнутою при склеродермії. Склеродермія відноситься до групи аутоімунних захворювань. При цьому порушується синтез гіалуронової кислоти і колагену й шкіра стає твердою, жорсткою та блискучою. Склеродермія небезпечна тим, що уражає внутрішні органи людини і може викликати легеневу або ниркову недостатність. Лікування склеродермії тривале, лікарі призначають терапію залежно від особливостей перебігу хвороби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також