«М’ясо по-арабськи»
Температуру пательні доводять до 300 градусів, при цьому білки продукту на розпеченій поверхні згортаються і утворюють скоринку, яка утримує м’ясний сік всередині. Є ще й інший варіант, який мені більше сподобався: м’ясо спочатку обсмажують на розпеченій сухій пательні, а потім досмажують на пательні з жиром.
До речі, впродовж наступного тижня цю страву можна замовити в ресторані «Фараон» як страву від шеф-кухаря. До того ж ступінь просмажування ви можете за мовити на власний смак.
Окрім екзотичних м’ясних страв, особливої уваги заслуговують дари моря з Арабської затоки та Індійського океану: омари, краби, креветки, тунець і навіть акули. Рибу в них за традицією готують винятково на вугіллі. Для тих, хто бажає організувати екзотичну трапезу в Еміратах, влаштовують спеціальні пікніки в пустелі або вечерю на борту традиційного арабського човна доу, який повільно пливе по затоці Дубаі вздовж залитого вогнями берега.
Дуже рекомендую скуштувати печеню з м’ясного асорті «мешуі-мушаккаль», м’ясо ягняти з рисом та горіхами — «гузі», голубці (долма), загорнуті у виноградне листя «уарак-анаб», дуже шановане на Сході перепелине м’ясо «самман», своєрідний плов з рибою «макбус-самак», морського окуня «хамур», «султан Ібрагім» (султанка або барабулька), молочний пудинг «умм-али» з родзинками та горішками, пудинг з фісташками «мехаллябія», солодкий сирний пиріг з кремом «еш-асая».
Спиртні напої продають тільки тим, хто проживає в готелях, а також відвідувачам ресторанів та барів при готелях. Найбільш демократичне місто в цьому відношенні Дубаї, а виняток — емірат Шарджа, де діє сухий закон.
Зате безпечно пити воду з крана, хоча у більшості готелів і ресторанів подається мінеральна вода місцевого розливу і фактично на кожному кроці ви зможете втамувати спрагу дуже смачними коктейлями з тропічних фруктів. Запивати гостру арабську їжу краще соками або чаєм з травами, до якого подають солодкий сирний пиріг з кремом. До солодощів можна замовити каву, що користується в Еміратах особливою шаною. Араби цілком резонно вважають, що цей східний напій потрібно пити не поспішаючи, проводячи час за приємним спілкуванням, одночасно вдихаючи дим фруктового кальяну.
Справжній єгипетський кальян, каву по-східному, червоний арабський чай «каркаде» і східні солодощі ви можете скуштувати хоч сьогодні. Для цього не обов’язково їхати в Емірати. Все це ви зможете знайти в ресторані «Фараон».
Ресторан «Фараон». Атмосфера справжнього Сходу.





