На екскурсію до Києва

5284 0

Ми у соцмережах:

На екскурсію до Києва

Столиця — на те вона й столиця, щоб приваблювати думки й погляди тих, кому не пощастило жити на її території. Тож якщо вам закортіло познайомитися з Києвом ближче, ми вам у цьому допоможемо. Відвідати столицю у складі екскурсійної групи можна з допомогою деяких місцевих туристичних агенцій. Наприклад, у фірмі «Пульсар-Тур» розповіли, що їхня денна екскурсія передбачає відвідання Києво-Печерської лаври, музею Слави, відомих церков та соборів столиці. Проте в екскурсійній програмі можливі зміни з огляду на побажання певної групи — культурне збагачення можна, наприклад, доповнити відвідуванням «МакДональдсу».

Офіційні екскурсії Відвідати столицю у складі екскурсійної групи можна з допомогою деяких місцевих туристичних агенцій. Наприклад, у фірмі «Пульсар-Тур» розповіли, що їхня денна екскурсія передбачає відвідання Києво-Печерської лаври, музею Слави, відомих церков та соборів столиці. Проте в екскурсійній програмі можливі зміни з огляду на побажання певної групи — культурне збагачення можна, наприклад, доповнити відвідуванням «МакДональдсу». Проїзд, екскурсійне супроводження та страхування обійдуться в 50 гривень на людину плюс вартість вхідних квитків до місць, де вони передбачені. Єдиною перешкодою для поодиноких бажаючих побачити Київ є те, що зазвичай екскурсії до столиці замовляють великі колективи й «впасти їм на хвіст» можна лише тоді, коли в автобусі будуть вільні місця.

Сам собі екскурсовод Проте дехто надає перевагу індивідуальному туризму, який, щоправда, коштуватиме дещо дорожче. Дорога до Києва й назад нині обходиться в середньому в 60 гривень, хоча є можливість оптимізувати витрати. Наприклад, у деяких газетах безкоштовних оголошень можна знайти купони перевізника «Шалена черепаха», для пред’явників котрих проїзд коштує 25 гривень. Також перед тим, як обрати певного перевізника, варто поцікавитися знижками, котрі він надає — так, наприклад, дешевшою може бути друга поїздка, проїзд школярів, студентів чи пенсіонерів. Не забувайте розпитати й про додаткові вигоди, котрі пропонує певний перевізник — деякі з них безплатно пригощають не лише кавою чи чаєм, але й печивом, а в деяких немає не те що безплатних сніданків, але й у салонах автобусів — розкладних сидінь. За один день ви цілком зможете встигнути пройтися Хрещатиком та Майданом Незалежності, побувати на Андріївському узвозі, що знаходиться неподалік, з’їздити до Києво-Печерської лаври та відвідати зоопарк (вхідний дорослий квиток — 15 грн., дитячий — 7 грн.). Ну і, звичайно, зазирнути до київських магазинів.

«Шопінг» по-київськи Як це не дивно, але найвигідніше придбати річ реально не на ринку, а в київському бутіку — саме там періодично відбуваються розпродажі, під час котрих речі дешевшають у декілька разів! Наприклад, цими днями триває розпродаж літнього товару в магазині французької фірми Jennyfer, котрий знаходиться з лівого боку будівлі станції метро «Хрещатик». Знижки на розпродажу більш ніж щедрі: наприклад, блузу, що коштувала 179 гривень, нині продають за 39 гривень, бавовняні футболки та майки за 69-79 гривень нині можна придбати за 29 гривень! Такі відчутні знижки діють на ввесь асортимент літніх речей: сукні, сарафани, легкі брюки, блузи та ін. Ще дешевше можна придбати подібний товар у магазині італійського бренду жіночого одягу Terra Nova (знаходиться на протилежному боці вулиці ближче до Майдану Незалежності) — нині там триває «фінальний розпродаж», під час якого майже ввесь літній товар продається за 14,90 гривні. Подібні знижки супроводжують більшість магазинів і бутіків, де ще залишився літній асортимент, щоправда, така щедрість господарів магазинів наводить на думку про те, що ціни на товар нових колекцій, м’яко кажучи, свідомо завищують. Також до Києва варто вирушити у пошуках недорогого, але якісного взуття — вибір його дуже великий, а тенденції до розпродажів такі ж, як і щодо одягу.

Розваги Якщо після вищеозначених занять сили у вас ще залишилися, можна організувати собі ще й культурну програму. До речі, недорого поновити сили можна в одному з численних закладів швидкого харчування, котрі є практично в усіх торгових центрах. Крім звичного «МакДональдсу» швидку їжу пропонують і заклади традиційної української, й навіть китайської кухні. Щодо цін, то, наприклад, у мережі ресторанів швидкого харчування «Куркуль» борщ з м’ясом коштує 3,50 грн, сметана до нього — 1 грн., 100 г салату «Олів’є» — 3,50 грн., чай — 1,50 грн. Розваг у Києві багато. Тому щоб правильно спланувати свій відпочинок варто зазирнути на спеціалізовані інтернет-сайти або придбати журнал «Афіша», в котрому друкують описи київських ресторанів, перелік клубних вечірок на кожний день тижня, «асортимент» театрів, кінотеатрів та інших можливостей розважитися. Майте на увазі, що вхід на деякі клубні вечірки — лише за запрошеннями, деякі клуби пропонують знижки на вхід до певної години — зазвичай до 23.00 чи 00.00, а на деякі клубні заходи жінкам вхід безплатний або значно дешевший. Загалом вхідні квитки до київських клубів коштують у середньому від 5 до 100 гривень, залежно від їх престижності та рівня ді-джеїв чи виконавців, запрошених на вечірку. Відвідати Національну філармонію України можна в середньому за 3-30 грн., Національну оперу України — за 2-100 грн., Національний будинок органної та камерної музики — за 5-20 грн., Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва — за 5-20 грн., Київський академічний театр оперети — за 5-30 грн., заходи Українського філармонійного товариства — за 10-45 грн., Будинку актора — за 10-50 грн., вистави київських театрів — за 5-75 грн., кінотеатри — за 10-55 грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також