Начальник побив директора?

1891 0

Ми у соцмережах:

Начальник побив директора?

Віктор Кузін, директор Школи вищої спортивної майстерності, звернувся у міліцію із заявою, в якій поскаржився на те, що його побив у кабінеті Володимир Гуділін, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Рівненської облдержадміністрації. Натомість Володимир Гуділін стверджує, що підлеглого не бив — лише, піднявши за комір, виставив з кабінету. Правоохоронці зараз розбираються, чи мав місце інцидент. Ми ж пропонуємо вашій увазі версії подій минулої п’ятниці кожної зі сторін.

Віктор Кузін, директор Рівненської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту з метання списа:

 
— Наша школа серед основних завдань ще займається автотранспортним забезпеченням усіх спортивних заходів, що відбуваються в області. Зважаючи на те, що у нас є один автобус, але дуже старий, кілька місяців тому на одній з нарад відділу з питань фізичної культури і спорту було прийнято рішення придбати новий мікроавтобус та причеп до нього для перевезення спортивного інвентарю. Тоді ж вирішили, що придбаємо новий транспорт за рахунок зекономлених на різних спортивних заходах коштів. Планувалося, що зможемо зекономити близько 300 тисяч гривень, які потім будуть переведені на ШВСМ. Після цього мали провести тендер і закупити транспорт. Гроші зекономили, але минулого тижня на засіданні бюджетної комісії депутати обласної ради вирішили взагалі забрати ці гроші з нашого відділу. Ми залишились ні з чим. Економили на всьому і врешті навіть грошей на придбання солярки для старого автобуса не залишилось. На нараді в п’ятницю я при всіх висловив Володимиру Гуділіну своє невдоволення. Пояснив, що така ситуація виникла через те, що він не належним чином підготував питання щодо придбання нового транспорту. І перед тим як економити кошти, потрібно було погодити це питання з головою облдержадміністрації чи обласної ради. Напевно, йому це не сподобалось. Після наради він попросив всіх залишити його кабінет, окрім мене. Закрив кабінет на ключ і запропонував написати заяву на звільнення. Про те, що він мене недолюблює, я знав давно. Кілька разів він намагався вже зняти з посади директора ШВСМ. Втім, реальних підстав для цього не було. Звертався навіть до заступника голови ОДА Олексія Губанова з цього приводу, мовляв, я «не командний гравець». Зустріч з цього приводу мала відбутися цього понеділка. Тож коли в п’ятницю він мені запропонував написати заяву на звільнення, я відмовився. Тоді він сказав мені «забирайся геть». Коли я виходив з його кабінету, він підійшов до мене ззаду і вдарив по голові, після чого я знепритомнів. Того ж дня я написав заяву в міліцію та зняв побої. Лікарі сказали, що в мене струс головного мозку. Скоріше за все, доведеться лягти на лікування, оскільки почуваю себе не дуже добре. Володимир Гуділін, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Рівненської облдержадміністрації, майстер спорту міжнародного класу з метання молота:
 
— Я оцінюю підлеглих винятково за їхніми професійними якостями. Віктор Кузін очолює ВШСМ з моменту її заснування. Втім, за цей час жодної суттєвої нагороди наші спортсмени не отримали, хоча мають непоганий потенціал. Я сам колишній спортсмен і тренер, тож знаю цю «кухню» зсередини. Віктор Кузін замість підготовки спортсменів перетворив школу на «клуб сімейних інтересів». Економив кошти на всьому, аби потім собі, своїй племінниці, яка працює його заступником, та адміністративному персоналу виписати більше премій та надбавок до заробітної платні. Я не проти заохочення працівників, але ж покажіть спочатку результат своєї роботи! Знаючи це, я змушував пана Кузіна систематично погоджувати з відділом усі витрати ВШСМ, втім, він під різними приводами від цього ухилявся. Врешті мені це набридло і я запропонував йому звільнити займану посаду. За попередньою домовленістю з заступником голови ОДА Олексієм Губановим ми запропонували Віктору Кузіну чотири варіанти альтернативної роботи, щоб взагалі не лишати без засобів для існування. Тим більше, що йому до пенсії залишилось п’ять років. Він ніби погодився і в понеділок мав сказати, що йому більше підходить із запропонованого. Після наради в п’ятницю я попросив його залишитись. До речі, двері в кабінеті я ніколи не замикаю. Оскільки дуже спекотно, навіть підпираю палкою, аби не зачинялись. Я поцікавився у Віктора Кузіна, чи вибрав він якусь посаду із запропонованих. Він почав кричати, матюкатись і погрожувати. Мовляв, ніхто його з посади директора ШВСМ не звільнить і він там працюватиме до пенсії. Коли я зрозумів, що конструктиву в розмові не буде, запропонував йому залишити мій кабінет, але він не заспокоювався. Тоді я підняв його за комір і виставив за двері. А ввечері дізнався від журналістів, що я нібито побив Кузіна. Спочатку подумав, що це невдалий жарт. Ті, хто зі мною працює, знають, що я завжди стриманий. Втім, у понеділок від заступника голови ОДА Олексія Губанова я дізнався, що йому доручили розібратися в цій ситуації і покарати винуватих. Того ж дня я давав письмові пояснення слідчому міського відділу міліції. Відверто кажучи, поведінка пана Кузіна мене дивує. Таке враження, що він побився з кимсь об заклад, що до пенсії пропрацює директором ШВСМ і тепер у будь-який спосіб збирається втриматись на посаді. Дарувати такі звинувачення у свою адресу я не збираюсь. Тому найближчим часом планую звернутись до суду за наклеп. Крім того, я і надалі наполягатиму на звільненні пана Кузіна із займаної посади. Якщо не може ефективно працювати, то нехай звільнить місце для інших. Планую винести це питання на розгляд профільної депутатської комісії, а згодом і на сесію обласної ради. Зважаючи на те, що громада області є засновником ШВСМ, то нехай депутати і вирішують — лишатись Віктору Кузіну директором чи ні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також