Німіють руки вночі

41285 0

Ми у соцмережах:

Німіють руки вночі

Багатьом людям, особливо старшого віку, знайоме відчуття поколювання, "повзання мурашок", незручності, оніміння в руках, особливо вночі. Однак симптом може спостерігатися в будь-якому віці. Основною і найчастішою причиною, через яку німіють руки вночі, є шийний остеохондроз або відкладення солей в шийному відділі хребта. Недуга ця зустрічається у 70% населення у віці старше 50 років, але процес починається вже після подолання 30-річного рубежу. Зараз все частіше можна зустріти остеохондроз і у підлітків.

Багатьом людям, особливо старшого віку, знайоме відчуття поколювання, "повзання мурашок", незручності, оніміння в руках, особливо вночі. Однак симптом може спостерігатися в будь-якому віці. Основною і найчастішою причиною, через яку німіють руки вночі, є шийний остеохондроз або відкладення солей в шийному відділі хребта. Недуга ця зустрічається у 70% населення у віці старше 50 років, але процес починається вже після подолання 30-річного рубежу. Зараз все частіше можна зустріти остеохондроз і у підлітків. Серед інших причин неприємних відчуттів у руках виділяють хвороби серця і кровоносної системи, атеросклероз, атеротромбоз судин, цукровий діабет, гіпертонічну хворобу, поліартрит дрібних суглобів, запалення в самих нервах, нестача вітамінів групи В. За відсутності будь-якої патології оніміння в руках може виникнути при неправильно підібраній подушці або нефізіологічному положенні тіла, і насамперед рук, під час сну. Багато мають звичку спати із закинутими вгору або підкладеними під голову руками, що ускладнює кровообіг у верхніх кінцівках.

Що робити, якщо уві сні німіють руки?

Замінити подушку; вибирати більш зручну позу для сну, часто змінюючи положення, щоб не давати судинам перетискатися; виключити вживання алкоголю і нікотину, особливо на ніч; не займатися перед сном роботою, пов'язаною з навантаженням на руки. Вправи при виникненні оніміння рук по ночах: не встаючи з ліжка, лягти на спину і витягнути руки вгору, згинати й розгинати пальці 50 разів, потім покласти руки вздовж тіла і повторити вправу; обертальні рухи в зап'ястях; встати і зімкнути руки за спиною в замок, спробувати підняти їх якомога вище; в легких випадках досить просто струснути руками. Розслабити напружені шийні м'язи можна легким самомасажем перед сном і протягом дня. Досить просто розтирати шию долонями, можна при цьому користуватися протизапальними мазями (найз, фастум гель). За відсутності протипоказань і залежно від причини можуть бути використані фізіотерапевтичні процедури: магнітотерапія на шию; фонофорез, дарсонвалізація рук; парафін на кисті рук, передпліччя; електрофорез з лідазою на ділянку зап'ястного каналу. Народні засоби. Медовий компрес: намазати мед на німіючі ділянки рук тонким шаром, укутати і залишити на всю ніч, курс 7-10 процедур; багно болотне: 5 ст. л. подрібненої сировини залити склянкою яблучного оцту, настояти протягом тижня і використовувати для розтирань німіючих ділянок; склянка гарячої води щоранку натщесерце допоможе зміцнити стінки судин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також