Печія: лікування народними засобами

1979 0

Ми у соцмережах:

Печія: лікування народними засобами

Народна медицина пропонує чимало засобів боротьби з печією, причому від найпростіших до хитромудрих, до складу яких входить безліч різних компонентів. Розглянемо деякі з них.

печия

  • Картопляний сік. Подрібніть одну очищену картоплину за допомогою блендера або натріть її на тертці. Пюре помістіть в марлю і відіжміть сік. Приймайте його для позбавлення від печії по три ложки. Даний засіб може не допомогти при підвищеній кислотності.
  • Капустяно-морквяний сік добре допомагає при печії, викликаній підвищеною кислотністю. Готуйте і приймайте його як і картопляний сік.
  • Мигдаль непогано нейтралізує шлункову кислоту. Перш ніж вживати, обдайте горіх окропом і очистіть з нього шкірку. Мигдаль їжте повільно, добре пережовуючи. Хвилини через дві від симптомів печії не залишиться і сліду.
  • Для лікування хронічної печії рекомендується помістити гречану крупу на сковороду, просмажити її до темно-коричневого відтінку, а потім перемолоти в порошок і приймати по два грами тричі на день.
  • Насіння льону має масу корисних властивостей, також воно допомагає у боротьбі і з печією. Для позбавлення від нападу залийте чайну ложку перемеленого в порошок насіння склянкою теплої води, після чого випийте невеликими ковтками.
  • Відвар ромашки усуває кислотний наліт зі стінок стравоходу і шлунка, а також знижує кислотність. Кілька столових ложок ромашки запарте чашкою окропу. Засіб залиште на чверть години, а потім випийте невеликими ковтками.
  • Настій золототисячнику. Залийте ложку трави чашкою окропу, через годину процідіть і випийте.
  • Сода. Вона справді досить швидко знімає неприємні симптоми, знижуючи кислотність. Ось тільки при контакті соди з кислотою відбувається бурхлива реакція і утворюється вуглекислий газ (наочно це можна побачити при перемішуванні соди з оцтом). Цей газ подразнює стінки кишечнику та шлунка, внаслідок чого відбувається ще більше виділення соляної кислоти, що призводить до нових нападів печії. Крім того, надлишок соди в організмі призводить до небезпечного кислотно-лужного дисбалансу. Збільшена, в результаті взаємодії соди і кислоти, кількість натрію призводить до підвищення артеріального тиску і набряків. Отож можна зробити висновок, що сода при печії, незважаючи на свою популярність, є досить небезпечним засобом. Тому намагайтеся її вживати лише у разі крайньої необхідності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також