Пиріжки з туалету продають рівнянам

2084 0

Ми у соцмережах:

Пиріжки з туалету продають рівнянам

Пиріжковий бізнес у Рівному може зазнати краху. Адже не байдужі до того, що споживають їхні земляки, мешканці міста виявили недобросовісність підприємців, які торгують гарячими пиріжками. Зокрема, вони зауважили, що ті не дотримуються правил гігієни у зберіганні обладнання для своєї продукції.

Пиріжкова при вході до ринку Дикого нічим особливим не відрізнялася б від інших подібних торговельних точок, якби не одне «але». Як розповіла рівнянка, прізвище якої з відомих причин не називаємо, продавці цієї пиріжкової для зберігання своєї продукції використовують розташований поруч… туалет. В одній з кабінок туалету вони влаштували склад, зробивши на дверях відповідний напис, і все обладнання для пиріжкової, а також не продані за день пиріжки залишають тут на ніч. Інформацію про пиріжки з туалету підтвердили також кілька продавців, які торгують іншими товарами неподалік від точки продажу пиріжків, порадивши прийти на ринок зранку до восьмої години, щоб переконатися у цьому. Цікаво, що продавець пиріжкової Людмила Остапчук не приховувала свою причетність до названого туалету, запевняла лишень, що пиріжків у ньому ніхто не зберігає: — У приміщенні туалету я ставлю на ніч половину стола, на який встановлюється обладнання для смаження пиріжків, і тумбочку з поліетиленовими кульочками для упаковки пиріжків. Ще продавці, які торгують по сусідству, розташовують у ньому розкладачки для своїх товарів. А пиріжки і обладнання для їх смаження зберігаються у Будинку побуту на центральному ринку. Адже хто залишить обладнання під таким маленьким замком, як у туалеті? Втім, у такому поясненні мало втішного, адже сумнівно, що комусь приємно їсти пиріжок, який лежав на столі, щойно винесеному з туалету, та ще й загорнутий у кульочок, який зберігався там же. До речі, у продавця пиріжкової не виявилося на робочому місці жодних документів. Тож з’ясувати, як звуть підприємця, який найняв продавця на роботу, і переконатися документально в якості пиріжків кореспонденту не вдалося.

Коментар завідувачки відділу гігієни харчування міської санепідемстанції Надії Стичишиної: — Про факт зберігання обладнання для пиріжкової у туалеті вперше чую. Обов’язково його перевіримо. Скажу лишень, що зберігатися пересувне обладнання для торгівлі пиріжкової повинно у цеху, де роблять напівфабрикати пиріжків, щоб його можна було помити. Щодо документів у продавця, то ми за це не відповідаємо, тому що це компетенція управління захисту прав споживачів, але в будь-якому разі вони повинні бути у продавця на робочому місці. Коментар головного спеціаліста обласного управління захисту прав споживачів Валентини Буняк: — Продукти для виготовлення пиріжків та їх напівфабрикати повинні зберігатися у спеціально пристосованих приміщеннях, у холодильниках, а не в туалеті. Тож у даному випадку ми перевіримо факт і якщо він підтвердиться, заборонимо торгівлю пиріжками. Щодо документів у продавця, то він повинен мати документ про якість пиріжків та санітарну книжку, які зобов’язаний пред’явити на вимогу покупця.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також