Не захоплюйтеся частим вживанням свіжих соків — застерігають експерти зі здорового харчування. І пояснюють: коли ми їмо цілий апельсин, то отримуємо і клітковину, і фруктозу, а фреш — це чиста фруктоза з водою.
Не захоплюйтеся частим вживанням свіжих соків — застерігають експерти зі здорового харчування. І пояснюють: коли ми їмо цілий апельсин, то отримуємо і клітковину, і фруктозу, а фреш — це чиста фруктоза з водою. Потрапивши в організм, така суміш викликає різке підвищення рівня цукру в крові. Підшлунковій залозі доводиться напружуватися для вироблення інсуліну, який розщеплює цукор, що різко надійшов. Якщо такі навантаження будуть виникати регулярно, то великий ризик, що підшлункова дасть збій. А це загрожує і панкреатитом, і розвитком діабету. А от якщо ви з'їдаєте цілий фрукт — з м'якоттю і шкіркою, то клітковина не дає цукру (фруктозі) вивільнятися в кров різко і швидко. Все відбувається повільно, плавно і не травматично для підшлункової залози.