Разом з чаєм заварюємо скріпки та нитки

1662 0

Ми у соцмережах:

Разом з чаєм заварюємо скріпки та нитки

Різниці в складі між пакетованим чаєм і листовим немає. У пакетики кладуть те ж чайне листя, але спеціально подрібнене. Це необхідно, щоб зменшити час заварки. Адже за класичною технологією чай заварюють протягом 5 хвилин у фарфоровому чайнику, де температура води 98°С постійна.

Різниці в складі між пакетованим чаєм і листовим немає. У пакетики кладуть те ж чайне листя, але спеціально подрібнене. Це необхідно, щоб зменшити час заварки. Адже за класичною технологією чай заварюють протягом 5 хвилин у фарфоровому чайнику, де температура води 98°С постійна. А для подрібненого листя цей процес триває 10-30 секунд, і можна обійтися без чайника, використовуючи відкриту чашку. Причому пакетований чай такий популярний, що сировина для нього коштує дорожче, ніж для листового. Єдина властивість, яку не вдається зберегти у чаю в пакетику, — це аромат. Щоб чай був корисним, не зберігайте його занадто довго. Два роки з моменту розфасовки — максимальний термін зберігання будь-якого чаю.

За упаковкою можна судити про якість чаю? Купуючи пачку чаю, орієнтуватися потрібно на склад (вказувати його зобов’язані всі виробники). Остерігайтеся штучних барвників і ароматизаторів, у них примітивний смак. А ось ароматизатори, ідентичні натуральним, нешкідливі, їхня хімічна формула точно повторює формулу природного аналога.

Папір, нитки, скріпка безпечні У виробництві чаю використовується спеціальний фільтрувальний папір з манільського прядива, яке росте тільки в Азії. Застосування його в харчовій промисловості дозволене і нешкідливе. Чаї преміум-класу іноді пакетують в харчовий нейлон (він дає можливість роздивитися вміст пакетика). Також підтверджена безпека використання для скріплення пакетиків металу (скріпки) і клею. Якщо вас ці матеріали бентежать, зверніть увагу на чай, де нитка прив’язана до пакетика.

Склад ціни чаю Різниця в ціні, як правило, пояснюється вартістю пакувальних матеріалів. У середньому в ціні кожної упаковки чаю: 15-20% — сировина, 30-50% — упаковка. Дорого коштує картонна коробка, запакована у целофан, а також сам матеріал пакетиків (нейлон на порядок дорожчий від фільтрувального паперу), нитки, індивідуальні паперові або фольговані конверти. 10-30% — «ім’я» (торговельна марка, витрати на рекламу); 25-50% — посередницькі послуги (перевезення, розміщення в торговому залі, накрутка продавця і т. д.).

І зелений, і чорний — з одного куща Зелений чай готують з того ж листя, що і чорний. Його зривають з одного куща. Листя для чорного чаю збирають з дорослих чайних кущів, процес обробки включає зав’ялювання, скручування, сушіння. Листя для зеленого чаю піддається меншій обробці — після збору листя відразу засушують, що дозволяє зберегти максимум корисних властивостей. Найкорисніший чай — білий. У ньому повністю зберігаються вітаміни і мікроелементи. У виробництво беруть два верхніх непошкоджених листочки, які злегка підсушують і витримують на парі не більше хвилини. Для жовтого виду чаю збирають лише бруньки — їх витримують на парі, потім загортають у тканину або у спеціальний папір і підсушують. Листя для червоного чаю збирають з дорослих кущів у момент повної зрілості й двічі підсушують, поки воно не набуде каштанового або червоно-бурого відтінку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також