Рівне хоче знати, наскільки забудовник знищив «Русану»

3044 0

Ми у соцмережах:

Рівне хоче знати, наскільки забудовник знищив «Русану»

Будинок «Русани» на вулиці 16 Липня є одним з найстаріших.

Уже багато років місто не може розірвати договір оренди з компанією «Русана Плюс», яка орендує будівлю. Ні в кого немає сумніву, що за цією компанією стоїть забудовник, який хоче звести на цьому місті новобудову. Оскільки це центральна частина Рівного, то й місце є привабливим.

Відомо, що раніше компанія проводила дивні внутрішні роботи всередині будинку, які схожі на демонтаж. Зараз дах будівлі тримається лише на балках, які його підпирають.

Раніше фірма просила віддати їм в оренду землю під будівлею — нібито вона їм була потрібна для ремонту старого будинку. Однак депутати в ці аргументи тоді не повірили.

Влада Рівного уже робила кілька спроб вигнати орендаря. Але розірвати договір не так просто, бо для цього потрібні серйозні підстави. І міська влада їх знайшла. Виявилось, що фірма «Русана Плюс» кілька років не платила орендну плату й заборгувала місту понад 200 тисяч гривень. Управління комунальною власністю Рівного подало до суду, щоб позбутися недобросовісного орендаря. 19 вересня Північно-Західний апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу міста. Відповідно до неї, договір оренди має бути розірвано, а товариство має звільнити приміщення.

Нещодавно керуюча справа міськвиконкому Марія Корнійчук оприлюднила розпорядження про створення спеціальної комісії, яка має обстежити приміщення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також