Рівняни, відчувши симптоми «ковіду», замість сімейного лікаря телефонують у «швидку»

1492 0

Ми у соцмережах:

Рівняни, відчувши симптоми «ковіду», замість сімейного лікаря телефонують у «швидку»

Щодня кількість пацієнтів з симптомами коронавірусу, які телефонують на лінію 103, зростає. Люди звертаються в «швидку», замість того, щоб зателефонувати до свого сімейного лікаря.

Часто жителі області, які відчули перші ознаки коронавірусу, телефонують на лінію 103 та вимагають їх госпіталізувати. При цьому, пацієнти не мають результатів плр-тестів або ж начитавшись в інтернет-виданнях ймовірні симптоми, вважають себе хворими, повідомляє Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги. 

- Окрім "коронавірусу" є травми, інфаркти, інсульти, важкі отруєння та інше. Ми повинні займатися профільними викликами та рятувати життям людям. Проте, щодня отримуємо виклики від людей, які відчувши температуру 37 або ж кашель та без підтвердженого плр-тесту - у паніці телефонують на лінію 103 та стверджують, що у них коронавірус. Просять госпіталізувати, - розповідає директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортнік.

Він додає, трапляються випадки, коли пацієнти звертаються до «швидкої» тоді, коли вірус прогресував і людина вже не може самостійно дихати.

Часто такі пацієнти не звертаються до свого сімейного лікаря одразу ж при виявленні перших ознак. Намагаються самостійно лікуватися і коли стан погіршується - у паніці телефонують до «швидкої».

Щодня до єдиної оперативної диспетчерської Центру ЕМД та МК Рівненщини надходять понад 100 викликів від пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Фахівці Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Рівненщини звертаються до всіх жителів області з проханням звертатися до свого сімейного лікаря у разі виявлення перших симптомів коронавірусу. Не завжди стан пацієнта потребує госпіталізації. Нерідко достатньо консультацій сімейного лікаря щодо подальшого лікування та самоізоляції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також