Риба, приготовлена на кукурудзяній або соняшниковій олії, містить в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж рекомендується за міжнародними стандартами безпеки. Нове дослідження показало: корисніше готувати їжу на салі, маслі або кокосовій олії.
Справа в тому, що при нагріванні всі олії вступають в одні і ті ж хімічні реакції. Але поліненасичені жири, що містяться, наприклад, в оливковій олії, виділяють набагато більше токсичних сполук, ніж мононенасичені жири. Насичені жири виявилися найбільш безпечними. Токсичні побічні продукти призводять до таких проблем, як рак, вади розвитку при вагітності, запалення, хвороби серця, виразка шлунка і гіпертонія. Вчені взагалі рекомендують відмовитися від смаженої їжі. Оскільки більшість людей ігнорують ці рекомендації, то слід вибирати для приготування їжі правильну олію. Наприклад, кокосову. Вона містить до 90% насичених жирів, які безпечні для здоров'я.